Artiest banner

Ron van Hoof


Biografie

Een kleine halve eeuw geleden alweer startte in het Brabante Putte de carrière van Ron van Hoof. De in 1958 geboren Ron legde in zijn jeugdjaren al de basis voor een loopbaan in de muziek. Hij was namelijk actief bij diverse bands en orkesten, alvorens hij in de jaren tachtig ook gaat bouwen aan zijn solocarrière. Na het uitbrengen van diverse eigen singles,  onder de naam Ricardo  waaronder ‘Leun even tegen m’n schouder’, ‘De wereld van morgen’, en Bella-Maria had hij jarenlang zijn eigen band  Ricardo en de Calypso’s.

Nieuws

Ron van Hoof  heeft Zin in de zomer!

Met z’n nieuwe single ‘Zin in de zomer’ laat Ron van Hoof zich muzikaal van een andere kant horen. In plaats van een geplande foxtrot komt hij nu met een vrolijk liedje overgoten met een reggae-sausje. Zoals we inmiddels gewend zijn van Ron verschijnt deze zomersingle bij platenlabel Rood-Hit-Blauw.

Het onderwerp zal menigeen aanspreken. Na een periode van thuiszitten heeft iedereen dat wel een keer gezien. De mensen willen weer genieten, het liefst natuurlijk als de zon schijnt. Met andere woorden…..we hebben zin in een mooie zomer.

Ik had het liedje in februari in m’n gedachten. Vanwege de corona is het blijven liggen tot eind mei.  ‘Ik dacht “We kunnen wel bijven wachten op die corona, maar het wordt toch tijd om de schouders er weer onder te zetten’. In eerste instantie zou het een foxtrot worden, maar Laurens van Wessel had iets anders in gedachten, namelijk iets reggae-achtigs. Ik moet eerlijk bekennen dat ‘Zin in de zomer’ zich daar prima voor leent’, meent Ron.

De afgelopen tijd was Ron veelvuldig met zijn geluidsman op stap om de bewoners van een aantal verzorgingstehuizen te vermaken. Daarnaast heeft Ron samen met de Belgische zangeres Ingrii een bijzonder clipje van het lied ‘Hopeloos’ opgenomen. Op de grens van Nederland met België zijn de beelden geschoten. Het resultaat is te bewonderen op de Facebookpagina van Ron.

De CD single ‘Zin in de zomer’ is vanaf 17 juni 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms

Ron van Hoof…..’Zin in de zomer’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Boekingen Ron van Hoof: 0032 – 36645141

of druk op de rode BOEK NU! button hier boven

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring