Artiest banner

Sabine


Biografie/Nieuws

Biografie :

Vanaf haar 8e jaar begon Sabine al met zingen. Haar moeder, ook zangeres, pakte haar gitaar en samen zongen ze zo elke zondagmiddag. Nummers van Vanessa, Nicole en Abba passeerden de revue. Kort daarna werd ze uitgekozen als 1 van de ‘kindsterretjes’ in het muziekprogramma Ministars van de TROS. En toen ze wat ouder werd, deed ze mee aan de Soundmixshow van Hennie Huisman. Sabine kwam vanaf haar 19e terecht in een aantal bekende coverbands, waaronder de Alpha Showband. Daarmee toerde ze door heel Nederland, Belgie en Duitsland. In Duitsland werd ze in 2019 vergeleken met de Duitse Helene Fischer en de keuze om een Duitse Helene Fischer act op te zetten was al snel gemaakt. Er kwam een eigen website www.sabinegerrits.com en in 2021 kwam ook haar 1e Nederlandstalige single uit, geproduceerd door Edwin van Hoevelaak. De single ‘Door De Wolken Kwam De Zon’ werd opgenomen in de Rooftop Studio en was een schlagerpop cover van Ella Endlich. Het nummer werd vaak gedraaid bij Sterren NL en ook op TV Oranje werd het nummer goed opgepakt. Plugger Nel van Olm en manager Hans Beumer zorgden ervoor dat Sabine voor allerlei interviews gevraagd werd door heel Nederland en steeds meer bekendheid kreeg.

Afgelopen najaar orienteerde Sabine zich op een 2e single en maakte ze kennis met het producersduo Hans Aalbers en Arjan Venemann in de studio in Nederhorst den Berg. Ze was gelijk verkocht toen ze de vrolijke, zomerse klanken hoorde van de geschreven single voor haar. Eind mei 2022 nam ze dan ook deze nieuwe single op, ‘Mijn zomerliefde’. Hans, Arjan en Sabine gaan voor een langdurige samenwerking, waarbij de nieuwe stijl van Sabine steeds meer vorm gaat krijgen. Hans vergelijkt Sabine met de nieuwe Bonnie St. Claire maar dan gegoten in een moderner jasje. Na de productie van haar nieuwe single was Sabine uiteraard nog op zoek naar een gerenommeerd platenlabel. Na een prettige kennismaking met Ronald Visch van Rood Hit Blauw was de keuze voor Rood Hit Blauw de juiste stap om te zetten. Er werd een mooie videoclip opgenomen in het hoge noorden door Niels Horstman. De typisch Hollandse uitstraling van de beelden in de videoclip past perfect bij de vrolijke en zomerse klanken van haar nieuwe single.

Laatste Nieuws

Sabine staat in de startblokken om met ‘Mijn Zomerliefde’ haar eigen geluid te laten horen!

Volgens producers-duo Hans Aalbers en Arjan Venemann kan Nederland zich voorbereiden op de komst van Sabine Gerrits. Dezelfde mening delen Ronald Visch en Marja Willems van platenlabel Rood-Hit-Blauw waarop haar nieuwe single ‘Mijn Zomerliefde’ verschijnt. Sabine heeft volgens hen alle ingrediënten aan boord om succesvol te worden. Ze is talentvol, heeft een dijk van een stem, goede looks en een prima uitstraling. De komende maanden zal ze gebruiken om haar naamsbekendheid te laten groeien. In ieder geval staan er een aantal leuke dingen in het vooruitzicht waar ze tot voor kort alleen maar van kon dromen.

Eerlijkheidshalve moet wel verteld worden dat Sabine geen onbekende in de muziekwereld is. Ze heeft in Duitsland en Nederland haar sporen al ruimschoots verdiend vanwege haar vele optredens, waar ze zonder enige moeite de liedjes van de Duitse sterren Helene Fischer, Anna-Maria Zimmermann en Marianne Rosenberg op de bühne heeft vertolkt. Sabine laat overigens weten dat ze dit voorlopig ook gewoon blijft doen.

Via haar manager Hans Beumer kwam Sabine in contact met Hans Aalbers en Arjan Venemann. Tijdens het kennismakingsgesprek in de studio in Nederhorst Den Berg gaf Hans Aalbers aan dat ik me door middel van een eigen geluid moest gaan onderscheiden. Arjan stelde voor om een nummer te schrijven. Hans heeft daar vervolgens een verfrissende melodielijn op gemaakt. Nadat ik het lied had ingezongen lag er nog een uitdaging te wachten, namelijk het label waarop de single zou verschijnen. Ik werd getipt om met Ronald Visch van RHB contact op te nemen, omdat zijn label goed staat aangeschreven in de muziekwereld. Bij die afspraak was ook zijn vriendin Marja aanwezig. Ze vertelden op welke manier zij dachten mijn bekendheid een boost te kunnen geven. Het voelde gelijk erg vertrouwd en ik ben blij dat ik nu ook deel mag uitmaken van hun artiestenstal. In de tussentijd zocht ik ook opnieuw contact met Niels Horstman met de vraag of hij m’n videoclip wilde opnemen. ‘Hij heeft waanzinnig vette en kleurrijke beelden geschoten die het plaatje compleet maken’, glundert Sabine.

De CD single ‘Mijn Zomerliefde’ is vanaf 6 juli 2022 verkrijgbaar.

De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Sabine ‘Mijn Zomerliefde’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/sabine/

——————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring