Artiest banner

Steffan de Kust


Biografie/Nieuws

Steffan de Kust draait er niet omheen met ‘Blijf bij me vannacht’

Tijdens het schrijven van z’n nieuwe single ‘Blijf bij me vannacht’ dacht Steffan de Kust aan de eerste avond die hij beleefde met z’n vriendinnetje waarmee hij inmiddels al bijna 15 jaar een relatie heeft. Net zoals z’n vorige single ‘Draai je om’ is wederom de Balkan sound aanwezig en verschijnt het nummer ook weer op het Rood-Hit-Blauw label.

‘Als de dag van gisteren herinner ik me ons eerste avondje uit. Ik woonde destijds in Hoofddorp en ging met haar naar Zandvoort. Het was gelijk raak, tot diep in de nacht hebben we van elkaar genoten. Het laatste gedeelte van de avond kan ik me niet meer voor de geest halen vanwege de nodige alcoholische drankjes. Wat ik er wel van geleerd heb is dat je nergens omheen moet draaien als je de ware gevonden hebt. Uiteindelijk is ze  sinds die nacht ook bij me gebleven. Je krijgt dan het gevoel en het verlangen dat je je hele leven lang bij diegene wilt blijven. Dat is dus uiteindelijk gelukt’, glundert Steffan die nu inmiddels samen met zijn vrouw en drie kinderen woonachtig is op een woonwagenkamp in Uithoorn.

‘Blijf  bij me vannacht’ is een bewerking van een lied van de Britse band Cutting Crew. Deze cover behaalde in de Balkan een nummer 1 notering. In de studio van Kees Tel werd van deze bewerking een mooi product gemaakt.

‘Kees is hier gewoon een kei in. In het verleden heb ik met meerdere producers samengewerkt en ik moet eerlijk zeggen dat Kees een echte vakman is, Hij begrijpt precies wat ik bedoel. Ik rijd daarvoor uiteraard graag naar Helmond’, aldus Steffan.

De CD single “Blijf me vannacht’  is vanaf 23 oktober’ 2019 verkrijgbaar op de bekende platforms.

Steffan de Kust……alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

Laatste Nieuws

Steffan de Kust onderscheidt zich met nieuwe single ‘Draai je om’

Het complete team van Steffan de Kust, bestaande uit producer & tekstschrijver Kees Tel, Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw, plugger Dennis van der Kraan en clipregisseur Pascal Verlinden, zijn ervan overtuigt dat Steffan met z’n nieuwe single ‘Draai je om’ een bijzondere sound in Nederland heeft geïntroduceerd. Met deze opvallende Balkan muziekstijl wil hij zich onderscheiden ten opzichte van andere producties.

Een kennis van Steffan attendeerde hem een tijdje geleden over een mix van de Balkan popsound en de traditionele muziek uit de Balkan. Vervolgens is Steffan zelf op internet gaan zoeken en kwam een opvallend liedje tegen. In eerste instantie schreef Steffan zelf een tekst die echter door Kees nog veel leuker werd gemaakt.

‘Kees is een echte vakman en een grootheid in de muziekwereld. Hij heeft er een fantastisch arrangement van gemaakt met een vrolijke tekst. De mensen die het lied al hebben gehoord krijgen de melodie niet meer uit hun hoofd. Als dit een voorbode is van dat wat gaat komen, hoop ik stiekem dat alle Nederlandstalige radiostations de single goed oppakken. De sound is echt uniek. Ik heb daarom besloten om deze koers voorlopig te volgen’, verklaart Steffan.

Twee leuke meiden van het Alkmaars Showballet zorgen voor swingende fragmenten in de clip opgenomen door Redgell Media. ‘Er is gebruikt gemaakt van een zogenaamde green wall. Pascal Verlinden heeft er iets heel bijzonders van gemaakt. Al met al een leuke aanvulling op het toch al mooie project waaraan ik begonnen ben. Eerst zaaien en dan hopen op een goede oogst’, meent de uit Uithoorn afkomstige zanger.

De CD single ‘Draai je om’ is vanaf 10 april 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Steffan de Kust…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring