Artiest banner

De Taverneboys


Biografie/Nieuws

De Taverneboys ademen nostalgie uit met carnavaleske plaat ‘We komme overal mar wel ééne keer’

De Taverneboys gaan gestaag door met het opnemen van nieuwe singles zodat ze op een gegeven moment een groot aantal eigen nummers in hun repertoire hebben zitten. Natuurlijk staat het uitbrengen van carnavals-singles, voorzien van een Brabantse tekst bovenaan het verlanglijstje van Pieter van Velzen en Jurgen Schlangen. Ze willen in ieder geval het ouderwetse hoempapa geluid in ere houden. Dat is zeker gelukt met ‘We komme overal mar wel ééne keer’ die op 11 november 2022 gelanceerd wordt op hun vertrouwde platenlabel Rood-Hit-Blauw. Pieter is al enkele jaren bezig met het schrijven van Brabantse/ Tilburgse teksten. Dat doet hij overigens niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere artiesten. Nadat ze deze plaat hadden bemachtigd heeft Pieter deze ook verBrabantst.

Ondanks dat in 2022 de carnavalsoptochten in Brabant in februari niet doorgingen hadden ze in de horeca wel succes met hun voorgaande feestknallers ‘Ge hoeft veur mèn nie zó knap te zèn..’, ‘Da is wat ik nie snap’ en ‘Ons vrouw die heeft een gat in d’r hand’. Vooral in het Tilburgse café De Taverne, waar Jurgen uitbater van is, worden deze liedjes ondertussen luidkeels meegezongen door de vaste klanten.

De opnames vonden zoals gewoonlijk plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal. Binnenkort staat ze daar weer op de stoep voor de single die in januari 2023 wordt uitgebracht. Ook deze zal nostalgie ademen. De mannen vinden het ontzettend jammer dat veel nieuwe feestplaten louter stampliedjes zijn. Daar zitten ze volgens hen in bejaardentehuizen en talloze horecagelegenheden niet op te wachten. De liedjes die De Taverneboys maken kunnen niet als oud worden bestempeld. Ze zijn van mening dat de ludieke teksten geschikt zijn voor jong en oud. Het belangrijkste vinden ze dat de polonaise niet uit het straatbeeld gaat verdwijnen.

De CD-single ‘We komme overal mar wel ééne keer’ is vanaf 11 november 2022 verkrijgbaar.

De Taverneboys….‘We komme overal mar wel ééne keer’. Een Rood-Hit-Blauw productie!

—————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

De Taverneboys brengen ouderwetse gezelligheid met feestplaat ‘Hé Nel (trek eens even aan de bel)’

De Taverneboys kondigden op 11 november 2022 bij delancering van hun jongste single ‘We komme overal mar wel ééne keer’ al aan dat in januari wederom een feestplaat zou verschijnen. De reden dat er zo vlak na elkaar twee
producties van Jurgen Schlangen en Pieter van Velzen bij platenlabel Rood-Hit-Blauw worden uitgebracht, heeft grotendeels te maken met de opmars die de mannen willen maken met meer eigen repertoire. Tot nu toe brengen ze,
naast eigen liedjes, bekende covers ten gehore, maar dat gaat in de toekomst veranderen. Met hun herkenbare sound proberen ze een eigen identiteit op te bouwen. Dat doen ze samen met Michel Clerx en Joris van Dijk van de Roosendaalse productiemaatschappij Sonic Solutions.

Omdat heel veel liedjes over cafe’s gaan dacht Jurgen Schlangen dat het ook wel een keer leuk zou zijn dat zijn eigen kroeg ‘Café Taverne’ als rode draad gebruikt kon worden. Een kleine 6 jaar geleden werd Jurgen uitbater van dit gezellige café, gelegen aan de Bredaseweg 68 in Tilburg. Samen met Piet is hij gaan brainstormen over de verhaallijn van de single. Dat is volgens het duo met ‘Hé Nel (trek eens aan de bel)aardig gelukt. De Taverneboys houden van feestvieren op een ouderwetse manier waarin gezelligheid de boventoon voert. Met de tekst gingen ze naar het team van Sonic Solutions om er een vrolijke melodie bij te laten maken. Met een heerlijke beat en vrolijke accordeonklanken is die missie geslaagd. Ze hebben het mooi aangekleed en omschrijven het zelf als ‘een schot in de roos’. Als finishing touch werd er ook nog een sfeervolle clip geschoten in Café Taverne. Xenia, de vrouw van Jurgen, die in het dagelijks leven gastvrouw is in het café, kreeg de rol als Nel toebedeeld. Het was in ieder geval één groot feest.

De CD-single ‘Hé Nel (trek eens aan de bel’)’ is vanaf 11 januari2023 verkrijgbaar. De clip, opgenomen door Kevin Madero, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

De Taverneboys….‘Hé Nel (trek eens even aan de bel)’..Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/taverneboys/
Als je wilt weten waar de Taverneboys binnenkort te bewonderen zijn, bezoek dan hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/Taverneboys

———————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Produkties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring