Artiest banner

Theo Mezz


Biografie/Nieuws

Theo Mezz begon zijn eigen kroeg in 1992 die hij overnam van zijn ouders.
Waar tal van bandjes en artiesten de revue passeerden in zijn café was Theo ook regelmatig te horen als zanger in zijn eigen kroeg.
Pas in 2005 nam hij zijn eerste single op Het Is Over een cover van Volumia met Dj Maurice toen nog bekent van de Apres-skihut Rotterdam en later bekent van de Safari albums.
Deze productie kwam tot stand in samenwerking met John Dirne van studio White Villa.
Het nummer doet het nog steeds goed in kroegen danscafés en grote discotheken zelfs in het buitenland.
Na jaren van covers te hebben opgenomen in de White villa studio, kwam Theo in aanraking met producent Kees Tel en werd het tijd voor eigen nummers.
Zo nam hij het nummers op Je Laat Me Zweven – Ik Hou Van De Noordzee –  en in De Polonaise, het laatste nummers is tot op heden nog steeds 1 van de beste feestknallers tot nu toe.
In 2010 nam Theo Mezz de single op, Lekker in mijn Vel in de Wesco studio van  Laurens van Wessel , ook wel bekend als vaste producent van Frans Bauer.
Daarna kwam het feestnummer Oh La La Deze nacht gaat het gebeuren in 2011
In 2012 kwam Theo Mezz in aanraking met Ger Oerlemans van OMP, die voor het eerst het nummer Weekend produceerde , een gezellig feestnummer waarbij je gelijk zin krijgt in het weekend.
In 2023 gaat Theo terug naar platenlabel RoodhitBlauw waar 27 sept. zijn nieuwe single zal verschijnen.In 2013 scoorde Theo Mezz zijn eerste Top 100 hitje met het nummer Diana een cover van Paul Anka uit 1957 en kwam de single bijna in alle lijsten hoog binnen in Nederland.
Bij Ger Oerlemans werden nog meer kleine hitjes gemaakt zoals Wat Is Zeker – Don’t Worry Be Happy – Vrolijk Zijn en Als Ik Jou Niet Had Gehad.
in 2016 lanceerde Theo Mezz zijn eerste album Toen & Nu met al zijn beste 15 nummers erop.
Na een fijne samen werking van jaren met Ger Oerlemans , is Theo Mezz in aanraking gekomen met  Joris van Dijk en Michel van studio Sonic Solution , zij produceerde het nummer in 2017 Kom Dans Vanavond Met Mij ,  en hoe.. dit nummer scoorde een Top 30 hit in de landelijke lijst en bij zenders als Radio NL
Voor de grap werd het nummer door Joris en Michel Als Ik Jou Niet Had Gehad in een Carnavals jasje gegoten 2018 en ook dit nummer werd een regelrechte hit.
Theo Mezz maakt een Feest voor Jong en Oud en heeft een 100 % Feestgehalte.          

Laatste Nieuws

Theo Mezz bezingt in nieuwe single ‘We gaan door’ de prikkelingen van koppeltjes

Theo Mezz staat al vele jaren te boek als een Après-ski zanger die
werkelijk overal een feestje van weet te maken. Hij kan omschreven
worden als een veelzijdige entertainer die afwijkt van een vast
patroon. Qua muziekstijl switcht hij nog wel eens en daar kijken zijn fans al helemaal niet meer van op. Zo zit de uit Wijk bij Duurstede afkomstige zanger nou eenmaal in elkaar. Op zijn Facebookpagina had hij al bewegende beelden van zijn nieuwe single ‘We gaan door’ geplaatst en de reacties zijn veelbelovend. Overigens ligt deze plaat, die door Pascal de Vormer en Olav Hesselmans is geschreven, al een paar jaar op de plank. Hij gaf de feestknaller ‘Jij & Ik’ én de op de jeugd gerichte plaat ‘Samen tot het gaatje’ echter voorrang. De geluidsman van Theo vond dat het nu de juiste tijd om ‘We gaan door’ uit te brengen. Daar was Theo het mee eens en nam contact op met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties om de plaat uit te brengen.

Theo: ‘In alle relaties komen wel eens ruzies voor, maar als je weet dat het uiteindelijk toch weer goed komt, kun je verder gaan met het plannen van leuke dingen. Met andere woorden…we geven het een kans…we zijn nog lang niet klaar. Jij en Ik, wij blijven samen, nu en voor altijd! Dat is de insteek van deze plaat. Ik moet eerlijk zeggen dat Pascal en Olav met de juiste bewoordingen de tekst op papier hebben gezet. Pascal ken ik al vele jaren en zo af en toe ga ik bij hem op de koffie om samen leuke melodieën te bedenken. Als Pascal achter z’n synthesizer kruipt ontstaan vaak leuke ideeën. Dat was ook het geval met de basis van ‘We gaan door’. Het team van Sonic Solutions heeft vervolgens het arrangement compleet gemaakt door de toevoeging van veel live instrumenten die het nummer de juiste lading geven. Al met al een topproductie die perfect in mijn repertoire past.’

Over het aantal boekingen die Theo in zijn agenda heeft mogen noteren is hij zeer tevreden. Met name voor Après-ski party’s, bedrijfsfeesten, surpriseparty’s en uitnodigingen van sportverenigingen wordt hij vaak geboekt. Theo vindt het belangrijk dat iedere doelgroep hem kan boeken en hanteert daarom een betaalbare gage.

De CD-single ‘We gaan door’ is vanaf 27 september 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Jaap van Didden zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. Naast een aantal plaatsgenoten zijn er ook bekende collega-artiesten te zien waaronder Marco Schuitmaker.

Theo Mezz – We gaan door….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/theo-mezz/

—————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: .Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring