Artiest banner

Thom Craane


Biografie

Thom Craane is een Kaatsheuvelse feestzanger. Hij is geboren op 17 oktober 1991 in Waalwijk en komt uit een gezin van 3 kinderen. Meteen na zijn geboorte woont Thom in Kaatsheuvel waar hij rustig opgroeit als buurman van de Efteling. Een ding staat vanaf die geboorte al vast: Thom is een podiumbeest en neemt graag alle aandacht naar zich toe.

Thom zingt voornamelijk Nederlandstalige nummers en het liefst zo feestelijk mogelijk. Thom geniet met volle teugen van zijn optredens, Dit enthousiasme werkt uiteraard aanstekelijk naar zijn publiek en gasten. Singles die Thom heeft uitgebracht zijn regelmatig te beluisteren op de landelijke, regionale en lokale radiostation.

Thom is sinds mei 2017 verbonden als artiest op het Rood-Hit-Blauw label

Nieuws

Thom Craane telt af naar release en uitreiking van zijn debuut-CD ‘Thom Craane – Kom maar op’

Vanaf 28 augustus ligt hij in de winkels; ‘Kom maar op’, het debuutalbum van Kaatsheuvelnaar Thom Craane. Het kan haast niet anders dan dat deze nu 26-jarige jongeman artiestenbloed door de aderen heeft stromen. Immers als jonge tiener zette hij al een showtje in elkaar waarbij hij o.a. de act en liedjes van Samson en Gert playbackte. Een kleine 10 jaar geleden maakt hij zijn opwachting tijdens de Revue van Kaatsheuvel, hij is 16 als hij z’n eerste boeking binnen krijgt en in 2012 verschijnt zijn allereerste single. Zo snel kan het gaan dus!

Zes jaar nadien tekent deze geboren artiest voor een mijlpaal in zijn carrière; Een eigen CD-album! Gekozen is voor ‘Kom maar op’ als veelzeggende titel voor zijn aanpak en doortastendheid, en daarnaast was dit dus óók de titel van zijn debuutsingle. Op het album, verschenen op het Rood-Hit-Blauwlabel, zijn alle singles geposteerd die de amusante en goedlachse Brabander de afgelopen jaren heeft uitbracht. Met liedjes zoals ‘Rosamunde’, ‘Watje’, ‘Ik was effetjes d’r naam kwijt’, ‘De nacht is mijn leven’ en zijn onlangs uitgebrachte single ‘Dansen’, staat het debuutalbum met 14 liedjes van Thom Craane garant voor feest, feest en nog ’s feest!

De debuut-CD wordt op 25 Augustus uitgereikt tijdens de releaseparty in de City zaal, Sint Jansplein 9 te Waalwijk.  Kaarten zijn verkrijgbaar via info@thomcraane.nl

 

Thom Craane brengt opvallende track uit als voorloper op CD-Album!

‘Kom maar op’, ‘Rosamunde’, ‘Watje’, ‘k Zou willen weten’, ‘Ik was effetjes d’r naam kwijt’, ‘De nacht is mijn leven’ en ‘Zeg mij’.. allen singles uitgebracht door de Brabantse feestzanger Thom Craane. Aan de vooravond van de release van zijn debuutalbum ‘Kom maar op’, dat vanaf eind augustus in de winkel zal liggen, presenteert Thom nu zijn nieuwste CD-single getiteld: ‘Dansen’. Thom hield er als jochie al van in de schijnwerpers te staan, zo belandde hij vanaf 2009 een aantal keer in de Kaatsheuvelse Revue. Al begint Thom playbackend, later blijkt hij ook talentvol en succesvol als zanger te zijn. Het gevolg is dat in 2012 zijn eerste single ‘Kom maar op’ verschijnt. En laat dat nou precies ook de titel zijn van Thom ‘s debuutalbum dat 25 augustus officieel gepresenteerd zal gaan worden in de City Zaal te Waalwijk.

Evenals het hierboven genoemde album verschijnt uiteraard ook zijn nieuwe single ‘Dansen’ via Rood-Hit-Blauw-produkties. Thom Craane streeft ernaar van “Elk feest een knalfeest maken” en daar gaat deze door Harald Queens geproduceerde track absoluut een bijdrage aan leveren. Ondanks dat het een hoog feestgehalte bezit is ‘Dansen’ bepaalt geen dertien in een dozijn-liedje. Deze vrolijke plaat met levendig en aanstekelijk ritme, is in een folk-achtige jasje gestoken en dat zorgt ervoor dat het een opvallende track is geworden. Voor entreekaart en meer informatie over Thom ’s albumpresentatie bezoekt u www.thomcraane.nl/tickets of zijn Facebook pagina.

Thom Craane – Dansen.     Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring