Artiest banner

Toon Schut


Biografie/Nieuws

Toon Schut (Antonius Cornelis Schut) is geboren in Dordrecht. Hij begon met playbackshows waarin Toon vele fans met zich meenam, dit pakte goed uit en Toon begon zelf met zingen. En kreeg zangles van Wiesje Westerlaken die backingvocal is voor vele grote artiesten. Daarnaast kreeg hij zangles van Willemijn de Bruijn. Toon zijn naam is al bekend geworden in vele kroegen en café’s, waar iedereen nog steeds enthousiast is na een optreden van Toon. Hij studeerde 1 jaar aan de musicalopleiding: Frank Sanders Akademie in Amsterdam, daarna is Toon zijn droom gaan volgen als volkszanger en staat hij op vele evenementen en toert samen met zijn geluidsteam door Nederland, maar ook in het zonnige Spanje waarin Toon in Torremolinos vele optredens heeft gegeven. Toon is ook adviseur van Sinterklaas en was te zien in aantal videoclips. Op 16 juni 2023 bracht Toon single: ‘Mona Lisa’ uit.  Wat gevolgd wordt door ‘Deze zomer’ en ‘Proosten’ die binnenkort uitkomen.

Boek Toon nu via de rode BoekNu knop!

Laatste Nieuws

Toon Schut laat met nieuwe single ‘Deze zomer’ horen wat hij allemaal in z’n mars heeft.

Het blijkt keer op keer dat mond op mondreclame voor Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties heel goed uitpakt. Met name beginnende artiesten worden door collega-artiesten getipt om met de eigenaar van dit dynamische label uit Nijkerk een samenwerking aan te gaan. Ook de 19-jarige Toon Schut
uit Dordrecht kreeg deze tip van multitalent Quincy Wilson. Naast DJ en zanger maakt Quincy de laatste tijd veel furore als producer. Hij werkt regelmatig samen met Jeffrey Heesen die zich inmiddels ook heeft ontpopt als tekstschrijver. Omdat Toon van mening is dat een eigen sound hem verder kan
brengen in de muziekwereld contacteerde hij Jeffrey Heesen
om te bespreken welke weg hij het beste kon bewandelen. Jeffrey gaf hem een aantal handvatten, waaronder een samenwerking aan te gaan met Quincy Wilson.

Toon: ‘Ik denk dat ik de juiste stappen heb gezet door met dit nieuwe team verder te werken aan een mooie langdurige zangcarrière. Dat is in ieder geval mijn doelstelling. Vorige maand bracht ik mijn debuutsingle ‘Mona Lisa’ uit, met artiesten zoals Danny de Munk, Mike Peterson, Ferry de Lits. De single die ik overigens vol tevredenheid heb opgenomen bij AKMuziekprodukties. Dat resulteerde meteen al in een aantal optredens rondom Dordrecht. Inmiddels word ik landelijk geboekt. Daarnaast krijg ik ook steeds meer opdrachten in België. M’n nieuwe single ‘Deze Zomer’ laat horen voor welke stijl we hebben gekozen. Het klinkt in ieder geval heel vrolijk en heeft een onderwerp dat perfect bij mijn leeftijd past. De zonnestralen en de nacht spelen daarin een belangrijke rol. Ik heb ook met dit team afgesproken om vol gas te geven. De nazomersingle is ook al opgenomen en de plannen voor volgend jaar liggen ook al op tafel.’

Tot die tijd zal hij op het podium gewoon doorgaan met het repertoire waarmee hij z’n fans vermaakt. Als grote fan van André Hazes SR. ontbreken zijn liedjes niet en ook nummers van John de Bever passeren de revue. Binnen korte tijd organiseert Toon voor de tweede keer een groot evenement met live-band. De eerste editie was al een groot succes en als het aan Toon ligt wordt er straks nog groter uitgepakt. Er volgt meer informatie zodra de datum bekend wordt.

De cd-single ‘Deze Zomer’ is vanaf 19 juli 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Joeri van den Kieboom (Breedbeeldav), zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Toon Schut, ‘Deze zomer’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

———————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring