Artiest banner

Toon Schut


Biografie/Nieuws

Toon Schut (Antonius Cornelis Schut) is geboren in Dordrecht. Hij begon met playbackshows waarin Toon vele fans met zich meenam, dit pakte goed uit en Toon begon zelf met zingen. En kreeg zangles van Wiesje Westerlaken die backingvocal is voor vele grote artiesten. Daarnaast kreeg hij zangles van Willemijn de Bruijn. Toon zijn naam is al bekend geworden in vele kroegen en café’s, waar iedereen nog steeds enthousiast is na een optreden van Toon. Hij studeerde 1 jaar aan de musicalopleiding: Frank Sanders Akademie in Amsterdam, daarna is Toon zijn droom gaan volgen als volkszanger en staat hij op vele evenementen en toert samen met zijn geluidsteam door Nederland, maar ook in het zonnige Spanje waarin Toon in Torremolinos vele optredens heeft gegeven. Toon is ook adviseur van Sinterklaas en was te zien in aantal videoclips. Op 16 juni 2023 bracht Toon single: ‘Mona Lisa’ uit.  Wat gevolgd werdt door ‘Deze zomer’ en ‘Proosten’ en zijn nieuwe singel Gabriella die uitgekomen zijn

Boek Toon nu via de rode BoekNu knop!

Laatste Nieuws

Toon Schut bezingt het verhaal van een rijke man en Gabriella.

Tijdens de promotietour van z’n voorgaande single ‘Deze zomer’ liet Toon Schut al doorschemeren dat hij ook al een nazomerlied had opgenomen bij Quincy Wilson. De klik die de mannen met elkaar hebben kan in de toekomst resulteren tot heel veel nieuwe singles. De sound die voor Toon bedacht is blijkt landelijk goed aan te slaan. De laatste maanden heeft hij een groot aantal succesvolle optredens mogen verzorgen op plekken waar hij voorheen nog nooit was geweest. Dat komt mede door de samenwerking die Toon een paar maanden geleden is aangegaan met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties. Ook de nieuwe single ‘Gabriella’ verschijnt op het label van dit uit Nijkerk afkomstige bedrijf dat is gespecialiseerd in voornamelijk Nederlandstalig repertoire.

Toon:’ Ik krijg ondertussen uit het gehele land complimenten. Vanwege het groeien van mijn naamsbekendheid bleek ook dat mijn debuutsingle ‘Mona Lisa’ behoorlijk populair aan het worden is bij de streamingsdiensten. M’n nieuwe paradepaardje ‘Gabriella’ heeft alle ingrediënten in zich om mij nog hoger op de ladder te plaatsen. Het nummer kwam tot stand door de samenwerking tussen Quincy Wilson en Raymon Hermans. Quincy is verantwoordelijk voor de melodielijn en samen met Raymon heeft hij de tekst geschreven. Omdat er steeds nieuwe ideeën naar boven kwamen is het concept drie keer herschreven. Het verhaal gaat over een rijke man die altijd veel vrouwen om zich heen heeft. Als Gabriella op zijn pad komt denk hij dat zij de ware voor hem is, maar dat gaat helemaal mis als Gabriella op zijn geld uit is. Het is een grappig onderwerp, maar het kan natuurlijk ook heel reëel zijn. Muzikaal gezien klinkt het uptempo lied met de toevoeging van gezellige accordeonklanken perfect bij deze tijd. In ieder geval ben ik heel erg tevreden over deze productie en trots dat ik met dit team kan werken aan mijn toekomst. Er liggen zoveel leuke plannen op tafel die in de loop van de tijd worden uitgewerkt, dus voorlopig ben ik nog wel even zoet.’

Op de dag dat de single ‘Gabriella’ verschijnt gaat Toon op bezoek bij Marco de Hollander, die naast zanger ook een eigen radioprogramma heeft bij Radio Hollands Midden. Daarna staat zijn agenda inmiddels goed gevuld met nog veel meer interviews én een groot aantal optredens in binnen- én buitenland.

De cd-single ‘Gabriella’ is vanaf 1 november 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Joeri van den Kieboom (Breedbeeldav), zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Toon Schut ‘Gabriella’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/toon-schut/

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring