Artiest banner

William Vandyck


Biografie

William Vandyck,

William is geboren in het Brabantse Helmond, en tegenwoordig woonachtig in Overpelt in België. Nederlandse moeder, Opa Belg, hierdoor heeft William een dubbele nationaliteit

William draait al ongeveer 25 jaar mee in de muziekbranche, maar is van 1998 tot 2008 tijdelijk gestopt wegens gezondheidsproblemen.

In het verleden heeft William diverse singles uitgebracht en in 1993 een album, destijds nog geproduceerd met Producer wijlen Jaques Verburgt.

Laatste single is gedateerd op 2016, “als de dag van toen”  welke op alle Regionale en Lokale Nederlandse en Belgische radio’s werd gedraaid, ook veelvuldig op TV Oranje en Ment TV (Belgie)

William op zoek naar een liedje kwam toevallig uit bij het liedje van Jan Boezeroen en vond de tekst aansprekend en van alle tijden, hij liep al enige tijd met het idee om er een eigentijdse versie van op te nemen,

Toen hij onlangs tijdens een optreden Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw tegen kwam (waar hij in het verleden al eens succesvol een single uit had gebracht) vertelde hij zijn ideetje, Ronald was meteen erg enthousiast en wilde het resultaat graag horen, dus nadat in de studio het idee uitgewerkt en opgenomen was direct naar Ronald toe, en de hernieuwde samenwerking is een feit.

 

William is een ervaren zanger en te boeken via de Rode BOEK NU ! button

Nieuws

William Vandyck herenigt met Rood-Hit-Blauw!

William Vandyck heeft zowel Hollands als Vlaams bloed door de aderen stromen! De in Helmond geboren zanger, al actief als zanger en Dj sinds begin jaren negentig, koos op zijn achttiende voor de Belgische nationaliteit. In 1993 verscheen z’n eerste single en twee jaar nadien lag ook zijn debuutalbum al in de winkels. Gedurende een aantal jaren was het vervolgens stil rond de zanger maar eenmaal terug op de bühne als leadzanger van een band, begon het toch weer te kriebelen. William is dan ook vanaf 2010 zowel in Vlaanderen als in ons land veelvuldig op de podia te vinden en daarnaast brengt hij regelmatig singles uit.

In 2016 verscheen van deze in het Vlaamse Overpelt gevestigde zanger, de single ‘Als de dag van toen’. Deze uitstekend ontvangen plaat wordt nu gevolgd door een 2018-versie van Jan Boezeroen’s ‘Zonder ’n cent ben je geboren’ dat in de jaren tachtig van de vorige eeuw is uitgebracht. “Ik kwam toevallig uit bij het liedje van Jan en vond de tekst van alle tijden en dus nog steeds erg bruikbaar’’, aldus William. Toen hij dit alles voorlegde aan Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw produkties, was er zoveel gedeeld enthousiasme waardoor William ’s nieuwe single op dit label wordt uitgebracht. ‘Zonder ’n cent ben je geboren’, geproduceerd door Sonic Solutions in Roosendaal, is een heerlijke tijdloze klassieker, welk ditmaal in een vrolijke, uptempo en radiovriendelijke uitvoering aan de muziekliefhebbers wordt voorgeschoteld. Een bijpassende clip is gemaakt door Thijs Aldenzee – Cannonball Media.

Link naar Spotify: https://open.spotify.com/artist/6hNnYVuVPPkb6zohP593V2

Link naar Youtube: https://youtu.be/4ds2tGOy2Es

Link naar Downloads: http://www.downloadmusic.nl/singles/614381914

William Vandyck…..Alweer een Rood-Hit-Blauw Artiest!