Artiest banner

Wout & Piet


Biografie/Nieuws

Wout & Piet hebben met ‘Wat een gedoe!’ een enorme Oranjekraker in handen

Voor Wout & Piet kan de lancering van hun Oranjekraker ‘Wat een gedoe!’ nog wel eens verregaande gevolgen hebben. Wout (66) & Piet (70) zijn twee broers die hun hele leven al een hele speciale band met elkaar hebben. Jarenlang runden zij samen een schildersbedrijf. Daarnaast pakten zij bij feesten en partijen af en toe de microfoon om het publiek te vermaken met vooral muziek uit de jaren 60/70. Met name het vertolken van liedjes van The Everly Brothers ging hun goed af.

Tussen de bedrijven door hadden de broers zelf al eens een carnavalsplaat gemaakt waar echter nooit iets mee gedaan is. Deze lag tot voor kort op de plank totdat de zoon van Wout, zanger Jeffrey Compier, het idee opperde om er een WK tekst op te schrijven. Dat hebben Wout & Piet op sublieme wijze gedaan. De helden van Oranje kunnen hier trots op zijn. Het arrangement is door Manfred Jongenelis onder handen genomen. Hij heeft een productie gemaakt die opvalt door de authentieke carnavalssaus. In ieder geval zal deze sound bij de liefhebbers van ouderwetse carnavalsplaten als muziek in de oren klinken.

Om alles in goede banen te leiden neemt Jeffrey de taak als manager op zich. Vanwege de leeftijd van de broers zal hij geen lange termijnvisie uitstippelen. De verwachting dat het niet bij deze éne single blijft is aanwezig. Wout & Piet hebben in ieder geval de intentie om ook vaker te gaan optreden. Zij zitten allebei nog goed in het vel en beleven plezier aan deze tak van sport. De eerste taak van Jeffrey was de zoektocht naar een geschikt platenlabel. Een inmiddels goede vriend van hem, topproducer Justin Pieplenbosch, gaf aan dat Rood-Hit-Blauw producties daarvoor het meest geschikt zou zijn. Tijdens een gesprek met Ronald Visch bleek dat de juiste keuze te zijn.

De Oranjekraker ‘Wat een gedoe!’ is vanaf nu verkrijgbaar.

Wout & Piet ‘Wat een gedoe!’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

———————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

Laatste Nieuws

Wout & Piet maken feestuitvoering van vorige lied ‘Wat een gedoe’ !

In de aanloop van het in 2022 gehouden WK lanceerden Wout & Piet al een oranje versie van hun uit 1992 uitgebrachte carnavalsnummer ‘Wat een gedoe’. Die oranje bewerking werd bij tal van Nederlandstalige radiostations goed ontvangen. Vanwege de enthousiaste reacties die de broers Wout & Piet mochten ontvangen, werd op een gegeven moment geopperd om de originele orkestband, die destijds door George Thé is geproduceerd, opnieuw door Manfred Jongenelis te laten herproduceren. De tekst hadden de mannen zelf bedacht.

Natuurlijk werd George, die bekendheid verwierf als gitarist en bassist van de George Baker Selection, hiervan op de hoogte gesteld. Hij kon het echt waarderen dat ze hem hiervan in kennis stelden. Uiteraard kreeg George als één van de eersten het resultaat te horen. Hij was zeer tevreden over de nieuwe productie en wensten de mannen veel succes met deze hedendaagse feestknaller. Net zoals de WK-versie verschijnt de nieuwe single met 3 tracks bij platenlabel Rood-Hit-Blauw. Naast de feestversie staat er ook een accordeon versie op én voor de mensen die mee willen zingen de nieuwe orkestband.

Wout & Piet omschrijven de moderne uitvoering als een feestplaat die voor tal van evenementen geschikt is en niet alleen voor carnaval. Die mening deelt zanger Jeffrey Compier (zoon van Wout) ook. Hij heeft de taak als manager op zich genomen en ziet dat zijn vader en oom ontzettend genieten van de muzikale weg die ze al geruime tijd geleden zijn ingeslagen. Omdat Wout & Piet niet echt staan te springen om een videoclip van ’Wat een gedoe’ te laten schieten, sluiten ze het ook niet uit. Ze kijken even wat het nummer in het land doet en nemen dan een beslissing. De verwachting is in ieder geval dat het lekkere Hollandse lied veel mensen vrolijk stemt.

De CD single ‘Wat een gedoe’ is vanaf 3 februari 2023 verkrijgbaar.

Wout & Piet ‘Wat een gedoe’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Linkje naar track: https://lnk.fu.ga/woutpiet_wateengedoefeestkraker

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/wout-en-piet/

——————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring