Crazy Accordeons coveren grootste accordeonhit ter wereld!


Keer terug naar Nieuws

Op woensdag 18 november 2020 is de nieuwe single van de Crazy Accordeons uitgekomen. Het is volgens Marco en Monique een cover van de grootste accordeonhit ter wereld namelijk ‘Crazy Accordeon’. Henny van Voskuylen († ) en Coby Mol waren actief van 1962 tot 1997 actief onder de naam De Kermisklanten. In 1981 lanceerden ze het instrumentale nummer ‘Crazy Accordeon’. De titel van deze plaat heeft Marco en Monique in overleg met Emile Hartkamp doen besluiten om als Crazy Accordeons zowel  Nederland, België als Duitsland te gaan veroveren. Enige tijd later werd er een mooi platencontract met Rood-Hit-Blauw getekend.Helaas gooit de coronacrisis qua optredens en promotie roet in het eten, maar om toch in beeld te blijven doken ze de Sonic Solutions studio in om deze klassieker nieuw leven in te blazen.

De reden om een uistapje naar Sonic Solutions te maken i.p.v. de studio van hun vaste producersduo Emile Hartkamp & Norus Padidar heeft te maken met een eerdere samenwerking die de Crazy Accordeons met Joris hadden. ‘Joris heeft ooit voor ons een speelband gemaakt van dit nummer. Voor hem was het een uitdaging om deze nog vetter te maken. Emile gunde ons dit uitstapje en daarvoor zijn wij hem erg dankbaar. Het nummer ‘Crazy Accordeon 2.0 is met een lekkere beat en uptempo en wij hopen daarmee een breder publiek aan te trekken. In ieder geval zullen onze fans blij zijn met de keuze van deze single. Tijdens onze optredens kregen we vaak de vraag om deze evergreen op single uit te brengen’, aldus de Crazy Accordeons.

Marco en Monique zijn ervan overtuigt dat het publiek verrassend gaat reageren op hun versie. Ze benadrukken dat ze de Kermisklanten als voorbeelden zien, maar stippelen met hun platenlabel een eigen weg uit. De Crazy Accordeons maken accordeonmuziek op hun eigen manier en dat bevalt prima.

De beelden van de clip zijn geschoten door Ron Schmidt. Samen met hem bezochten ze de waterkering en het Museum RockArt in Hoek van Holland. Daarnaast kregen ze de beschikking over Zaal Beatrix in Schiedam. Daar werd alles uit de kast gehaald om spetterende shots te maken. Naast vuurwerk zorgt de kleurrijke achtergrond met verlichting voor een sfeervolle clip.

Crazy Accordeons- Crazy Accordeon 2.0Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Link naar muziekportals: https://fuga.ffm.to/crazyaccordeon20

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=-kvS6Ly3cfA

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/crazy-accordeons/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring