De Taverneboys zingen de komende tijd vaak over blonde ‘TANTE KEE’ met DUBBEL D


Keer terug naar Nieuws

Met hun splinternieuwe feestplaat ‘Tante Kee’ geven De Taverneboys, naast hun onlangs verschenen feestkneiter ‘Munne Zuipfiets’, als het ware een tweede startschop voor de 2024 editie van het Feest der Zotten, oftewel CARNAVAL. Jurgen Schlangen en Pieter van Velzen weten precies welke muzieksoort het beste bij dit festijn past. Over het algemeen geven de wat oudere feestgangers de voorkeur aan de traditionele ‘hoempapa’carnavalsklanken van weleer en dat is nou net de stijl die De Taverneboys omarmen. Overigens merken Jurgen en Piet wel dat er ook nog voldoende jongelui zijn die de ouderwetse carnavalsplaten van A tot Z mee kunnen zingen.

Volgens Rood-Hit-Blauw platenbaas Ronald kan ‘Tante Kee’ het nog wel eens heel ver gaan schoppen. Alle ingrediënten die nodig zijn om het dak ervan af te laten gaan zijn aanwezig. Een heerlijke melodie met een simpele tekst die je na twee keer gehoord te hebben al mee kunt zingen. Pieter van Velzen is net zoals een groot deel van hun eigen repertoire verantwoordelijk voor het verhaallijntje. Het kost hem weinig moeite om een onderwerp te bedenken en het geheel op papier te zetten. Deze keer gingen Jurgen en Pieter met hun plan naar producer SSR Studio in Oirschot. Hij kent als geen ander de klappen van de zweep als het gaat om het toevoegen van de juiste instrumenten én geluidjes. Uiteraard spelen de vrolijke accordeonklanken ook deze keer een hoofdrol.

De Taverneboys hebben natuurlijk tijdens de talloze feesten die in de aanloop van carnaval gevierd worden gemerkt dat ‘Tante Kee’ zorgt voor hossende mensen en dat was nou precies de bedoeling. Overigens zijn Jurgen en Pieter niet alleen tijdens de carnavalsperiode druk met optredens. Ze worden steeds vaker geboekt voor feesten en partijen, maar ook voor het groeiend aantal Après-ski party’s dat ons land telt. Uiteraard pakken de mannen in ‘Café Taverne’, waar Jurgen de eigenaar van is, dikwijls de microfoon in de hand om de gasten te verblijden met gezellige muziek.

Als je wilt weten waar de Taverneboys binnenkort te bewonderen zijn, bezoek dan hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/Taverneboys .

De CD-single ‘Tante Kee’ is vanaf 17 januari 2024 verkrijgbaar. De clip, opgenomen door Fred Baaren, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

De Taverneboys….‘Tante Kee’….. Alweer een Rood-Hit-Blauw productie! Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/detaverneboys_tantekee
Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=TGwJP3EVUqc Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/taverneboys/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring