Denny de Klerk doopt het ‘Het Wijnfeest’ om in ‘Het Bierfeest’


Keer terug naar Nieuws

In 1993 lanceerde Willeke Alberti de vinylsingle ‘Het Wijnfeest’. Omdat Denny de Klerk deze melodielijn altijd al ontzettend leuk vond ontstond bij hem het idee om deze plaat onder handen te nemen en zelf van een aangepaste tekst te voorzien. Zo gezegd, zo gedaan. Hij nam wederom contact op met het team van Sonic Solution omdat hij deze opnamestudio ziet als standaard leverancier van zijn producties. Platenlabel Rood-Hit-Blauw kreeg weer de opdracht om de single uit te brengen.

Denny: ‘Eigenlijk is deze single een perfecte opvolger voor mijn debuutsingle “Een heel klein beetje dronken” die ik 3 jaar geleden lanceerde. Ondertussen zijn er wel meerdere singles verschenen, maar dit plan wilde ik gewoon voltooien. Tijdens een zoektocht kwam ik de klassieker van Willeke Alberti tegen en dacht meteen “dit is hem”. Terwijl de versie van Willeke over het rijkelijk vloeien van wijn gaat, heb ik natuurlijk veel meer met als het om bier gaat. Omdat de oorspronkelijke track in totaal meer dan 4 minuten duurt hebben we ook een speciale radio-edit gemaakt. Radiostations nemen namelijk bijna geen liedjes op in hun systeem die langer zijn dan 4 minuten’.

De vriendin van Denny had een goed idee om de clip niet op te nemen in een café, maar op een groot grasveld met allemaal verklede mensen uit de buurt. Samen met cameraman Alex van Music Experience Studio is dit verder uitgewerkt. Uiteraard ontbrak er geen bier bij deze opname. Volgens Denny was het een zeer geslaagd experiment, en is de clip meer dan geslaagd

De komende maanden zal Denny de laatste hand leggen aan zijn aanstaande album welke in het begin van 2023 gelanceerd gaat worden.

De CD single ‘Het Bierfeest’ is vanaf 7 september 2022 verkrijgbaar en te streamen via de bekende platforms. De clip’ is te bewonderen bij de TV zenders en op Youtube.

Denny de Klerk: ‘Het Bierfeest’…Een Rood-Hit-Blauw productie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fu.ga/dennydeklerk_hetbierfeest

Link naar Videoclip:

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/denny-de-klerk/

————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring