Guido van Zutphen maakt serieus werk van z’n zangcarrière


Keer terug naar Nieuws

Guido van Zutphen zit inmiddels drie jaar in het artiestenvak en heeft de lat ondertussen op een hoger niveau weten te leggen door een samenwerking aan te gaan met Henny Thijssen, Maarten de Groot en Ronald Visch van platenmaatschappij Rood-Hit-Blauw, Z’n nieuwe single ‘Ik kijk je aan’ bevat veel ingrediënten die Guido op z’n boodschappenlijstje had staan. Het resultaat is een eigen nummer overgoten met een Hazes sausje.

 

De uitdaging om te gaan zingen ontstond vier jaar geleden in de kantine van een camping. ‘Op een avond stonden er een aantal artiesten op het podium. Om 23.00 uur verliet de laatste zanger het pand. Omdat er toen al een drankjes waren genuttigd was de drempel niet zo hoog meer om de microfoon te pakken. Op aanraden van een aanwezige geluidsman nam ik contact op met een kleine platenmaatschappij uit Den Haag. Daar nam ik mijn eerste single op. Dat proefde naar meer en heb daarna samengewerkt met Frank van Etten, Henk Damen en Peter la Haye’, vertelt Guido.

 

Omdat Guido altijd al fan was van de liedjes die André Hazes vertolkte ging hij op zoek naar mensen die teksten voor André hadden geschreven. Eé daarvan bleek Henny Thijssen te zijn. Guido nam telefonisch contact op met hem en er werd een afspraak gemaakt. ‘ Ik heb hem aangegeven wat ik graag wilde hebben. Binnen drie weken kwam hij met een demo. Ik vond het gelijk een topnummer en was gelijk verkocht. Maarten de Groot heeft vervolgens het arrangement gemaakt. Je hoort gewoon dat de kwaliteit van het geluid erg goed is’, glundert Guido.

 

Bijzonder is ook dat z’n vrouw Jessica meespeelt in de clip. ‘Daar houdt ze helemaal niet van, maar ik vond het zo’n toepasselijk nummer, vandaar dat ik haar gevraagd heb om mee te werken. Ik gaf aan dat ik het nummer speciaal voor haar heb laten schrijven. Ze ging gelijk overstag. De beelden zijn geschoten door clipregisseur Jaap van Didden. Ik ken hem ook al heel erg lang. Hij heeft er iets moois van gemaakt’, aldus Guido.

 

De CD single ‘Ik kijk je aan’ is vanaf 9 januari 2019 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

 

Guido van Zutphen ; ‘Ik kijk je aan’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

 

Link naar Boekingen & Info: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/guido-van-zutphen/

Youtube: https://youtu.be/HGuhZCrFFns

Spotify: https://open.spotify.com/track/62c8DyLMjfiUbWroyH7EXi?si=6U04ZtN6SrKmchnyynbqyA

Apple Music/ITunes: https://itunes.apple.com/nl/album/ik-kijk-je-aan-single/1448872490

Downloads: http://www.downloadmusic.nl/singles/616006687

HitsNL: https://www.hitsnl.nl/page/album?album=113726072

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring