Harry Janse maakt z’n opa blij met ‘Bij mijn wagen’


Keer terug naar Nieuws

Ondanks dat Harry Janse zelf geen reiziger is brengt hij met het nummer ‘Bij mijn wagen’ een reizigersliedje op de markt die bij Rood-Hit-Blauw produkties verschijnt. Dit gerenommeerde platenlabel uit Nijkerk komt jaarlijks met de succesvolle verzamelaarserie ‘Woonwagenhits’. Op advies van z’n maatje Nelis Heesbeen zocht Harry contact met platenbaas Ronald Visch. Hij was na het beluisteren van ‘Bij mij wagen’ erg enthousiast en stelde voor om Harry toe te voegen aan zijn stal. Volgens Ronald is het resultaat een mix tussen Frank van Etten en Lenie Gerrits. Daar luistert de doelgroep graag naar.

De opa van Harry heeft wel een reizigersverleden. ‘Hij is geboren in de wagen, maar woont zoals vele reizigers ondertussen in een normale woning. Harry is ervan overtuigt, dat als zijn opa deze woning ooit verlaat, hij weer terugkeert naar ‘Het kamp’. Als ik bij hem op visite kom, heeft hij het altijd over de Woonwagen. Overal staan foto’s met wagens en eigenlijk draait z’n hele leven daarom. Op een gegeven moment kwam het in me op om hier een lied over te laten maken. Ik weet zeker dat mijn opa dit erg leuk vind’, meent Harry.

De opnames vonden net zoals z’n vorige liedje ‘Naar het café’ plaats bij Roy Otters in Apeldoorn. Die single heeft hij destijds door een prijsvraag gewonnen. Omdat Harry tevreden was over deze productie, kreeg Otters de opdracht om voor hem een tekst te schrijven en een melodielijn te bedenken. In het lied worden onderwerpen als een huisje op vier wielen, gordijnen van fluweel, de handel en dansen bij het kampvuur bezongen.

De 25 jarige zanger uit ‘s Hertogenbosch geniet elke dag van om te zingen. Dat geeft afleiding en brengt hem een lach op z’n gezicht. Daarnaast brengt Harry wekelijks een bezoek aan Wiesje Westerlaken die hem zangles geeft.

De CD single ‘’Bij mijn wagen’ is vanaf 13 mei 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Harry Janse ‘Bij mijn wagen’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Link naar Boekingen & Info: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/harry-janse/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=A_sAMLQHK3E

Spotify:https://open.spotify.com/track/1QleG3ju3nM6AtuJyqavst?si=FFt_tJBWQg6DLRA8 q4haRg

Apple Music./ITunes: https://music.apple.com/nl/album/bij-mijn-wagen-single/1511498514

Deezer: https://www.deezer.com/nl/artist/64746792

HitsNL: https://www.hitsnl.nl/page/artiest?artist=3456965

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring