John Medley en Michael van der Plas scoren met ‘Kerst met die kale’


Keer terug naar Nieuws

Ruim een week voordat de nieuwe single ‘Kerst met die kale’ van John Medley officieel uitgebracht zou worden stond de uit Den Haag afkomstige zanger totaal ongepland voor de camera van SBS6 Shownieuws. Er werd namelijk een interview afgenomen met Michael van der Plas en het toeval wilde dat Michael aanwezig was bij de clipopname van deze nieuwe single. Michael is al een aantal jaren bevriend met John en omdat hij ook had meegedacht over de tekst was er ook een rol voor hem weggelegd in de track en clip. Het was dan ook een grote verrassing voor John dat ze dit hadden verwerkt in het item dat op dinsdag 7 december 2021 werd uitgezonden op tv.

John zag na de persconferentie van 26 november jl. z’n agenda weer helemaal leeglopen. Toch wilde hij iets van zich laten horen en had bedacht om een Kerstmedley op te nemen bij z’n grote muziekvriend Peter van Kesteren die de scepter zwaait over Studio Leico Music in Zoetermeer. ‘Peter had heel iets anders in gedachten. Hij vond het een veel beter idee om ‘Sex on fire’ van Kings Of Leon om te toveren naar ‘Kerst met die kale. Iedereen kent de melodielijn en met een leuke tekst is het nummer op jouw lijf geschreven. Etienne Bakker heeft in grote lijnen een aantal woorden op papier gezet. Samen met Michael van de Plas heb ik tijdens het inzingen een aantal zinnen aangepast omdat dat net iets beter uit de verf kwam. Zo trots als een pauw heb ik het resultaat laten horen aan de muziekredactie van Omroep West. Het was dan een groteverrassing dat ik te horen kreeg dat ‘Kerst met die kale’ in de week dat de plaat uitkomt als ‘Westtopper’ gebombardeerd wordt. Die extra aandacht is va harte welkom’, glundert John.

Al geruime tijd brengt Medley z’n singles in eigen beheer uit, maar omdat de verwachtingen van ‘Kerst met die Kale’ hoog gespannen zijn nam hij contact op met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw. Volgens John kan deze samenwerking meerdere deuren openzetten. Bovendien heeft hij wel een klik met de familie Visch. Het allereerste album van John werd in 1989 uitgebracht onder het label Discosound van Rein Visch.

De CD single ‘Kerst met die kale’ is vanaf 15 december 2021 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Ron Schmid (Bekend ban SBS6 TVProgramma “Ik geloof in mij”) zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

John Medley ‘Kerst met die kale’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie! Link naar muziekportals:

https://lnk.fu.ga/johnmedleyenmichaelvanderplas_kerstmetdiekale
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/john-medley/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring