John van Krimpen blaast ‘Adio Adio Adio’ nieuw leven in!


Keer terug naar Nieuws

In 1970 brachten Corry en de Rekels de vinyl single ‘Huilen is voor jou te laat’ uit. Op de ‘B’ kant werd het nummer ‘Adio Adio Adio’ geplaatst. Beide liedjes zijn uitgegroeid tot ware klassiekers. Omdat meerdere zangeressen ‘Adio Adio Adio’ al eens hadden gecoverd vond John van Krimpen het een uitdaging om dit lied als zanger nieuw leven in te blazen. Voor zover hij na kon gaan is er nog geen uitvoering verschenen die door een man was ingezongen. De originele tekst die destijds door Pierre Kartner is geschreven werd hierdoor enigszins aangepast. Voor deze single ging John een samenwerking aan met studio Jaap van Didden uit Vlaardingen en platenlabel Rood-Hit-Blauw producties.

John zingt al een behoorlijke tijd en begon bijna 40 jaar geleden als bandparodist. Na dit een jaar of vijf te hebben gedaan besloot hij om als zanger verder te gaan. Hij maakte in 1993 furore bij de Soundmixshow van Henny Huisman. Dat heeft hem absoluut geen windeieren gelegd. In 1997, 1998 en 1999 mocht John zelf optreden tijdens ‘De nacht van Oranje’ in Ahoy Rotterdam. In de daaropvolgende jaren is hij uitgegroeid tot een ervaren en allround zanger met een breed repertoire in diverse genres. Omdat hij merkte dat veel mensen zijn muziek waardeerden, bracht hij af en toe in eigen beheer singles uit. Qua promotie gebeurde daar weinig mee. Op YouTube is wel het één en ander van John te bekijken waaronder de clip van de voorganger ‘Dat straatje waar ik geboren ben’. Vanwege zijn uitdaging om vanaf nu naast covers ook nieuwe nummers toe te voegen aan zijn repertoire zocht John contact op met Ronald Visch van RHB.

John:’ Omdat Ronald behoorlijk actief is op diverse social mediakanalen, viel het mij op dat best veel Nederlandstalige artiesten in zijn stal zitten. Het gesprek met Ronald gaf mij een goed gevoel en ik besloot om me bij hem aan te sluiten. Ik hoop dat hij mij verder kan brengen, ook al ben ik inmiddels 61 jaar. Gelukkig voel ik me nog fit genoeg om nog jaren door te gaan. Naast zingen is sport een passie voor mij. Ik rook en drink niet, dus wat dat betreft leef ik gezond. Ik weet dat dat geen garantie is, maar hoop echt nog lang het publiek te verblijden met mijn optredens’.

De CD single ‘Adio Adio Adio’ is vanaf 1 maart 2023 verkrijgbaar.
De clip, opgenomen door Jaap van Didden, is te bewonderen op de bekende TV zenders en YouTube. Daarin wordt het verhaal van ‘Adio Adio Adio’ uitgebeeld.

John van Krimpen ‘Adio Adio Adio’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!
Link naar het lied: https://lnk.fu.ga/johnvankrimpen_adioadioadio
Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=CXeBODiN1x8
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/john-van-krimpen/ Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring