Kris van de Straat steekt veel tijd in de release en videoclip van z’n nieuwe single ‘Ik Ben Van De Straat’


Keer terug naar Nieuws

Kris van de Straat heeft inmiddels de reputatie, dat wanneer hij een single uitbrengt, deze spraakmakend kan zijn. Voor de productie van zijn vierde single ‘Ik ben van de straat’ ging hij wederom in zee met het team van Sonic Solutions. In eerste instantie was het een ballad die hij samen met een vriend van hem had gemaakt. Bij nader inzicht bleek dat het toch wel iets sneller mocht worden en na wat sleutelwerk kwam dit eruit. De strekking van het lied is dat je gewoon een feestje van het leven moet maken.

Kris: ‘Ik ben op vakantie geweest naar Torremolinos. Daar kwam ik op het idee om het liedje ‘In Torremollinos’ te schrijven, maar ik dacht toen….een liedje uitbrengen is vast complexer dan het lijkt. Daarom leek hij mij verstandig om eerst een andere plaat uit te brengen om te kijken hoe ik deze op de radio zou kunnen krijgen. Toen ben ik ‘Ik ben van de straat’ gaan schrijven met als doel om me te introduceren bij het Nederlandse publiek. Het gaat over vroeger toen ik nog echt een jongen van de straat was en wel eens een opstootje gehad met de politie en justitie, maar heb inmiddels het licht gezien. Eigenlijk kan het omschreven worden als een autobiografisch nummer. Toch heb ik deze plaat op de plank laten liggen en heb eerst andere liedjes uitgebracht’. Tegenwoordig probeert Kris gewoon het beste te maken van het leven. Hij is tegenwoordig videoproducer en heeft vier dagen per week vast werk. Daarnaast werkt hij ook nog als freelancer én staat geregeld op de bühne als zanger. Het maakt niet uit waar ze hem boeken. Dat kan van Groningen tot Limburg zijn en alles wat daar tussenin zit.

‘Omdat ikzelf nog maar een paar liedjes op naam heb staan zing ik vaak Nederlandse klassiekers en eigentijdse meezingers. ‘Ik ben van de straat’ is echt een lied om binnen te zingen in de kroeg of lekker warm in huiselijke kring. Deze plaat ligt dus eigenlijk al anderhalf jaar op de plank. Dat geld ook voor de clip. De beelden hiervan dateren dus ook uit die tijd. Als ik het nu over moest doen, zou ik hetzelfde hebben gedaan. We zijn naar Café Lowietje in de Jordaan gegaan. Daar is overigens ook ‘Leef’ van André Hazes opgenomen. Mijn idee was om daar met vrienden en familie te gaan zitten. Er waren op dat moment ook vier Belgische Hels Angels aanwezig. Het was dus een kakelbont gezelschap. Al met al was het een gezellige draaidag van 08.00 uur tot 16.00 uur. De rekening van de vertering was bijna € 400.00, dus je kunt je er wel een voorstelling van maken dat het een gezellige boel was. Die clip moet je gewoon bekijken.’

De CD-single ‘Ik ben van de straat’ is vanaf 8 november 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.
Kris van de Straat……Ik ben van de straat’. Een Rood-Hit-Blauw productie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/krisvandestraat_ikbenvandestraat

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=n3nmK_Unr_c

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/kris-vandestraat/

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring