Kris van de Straat zorgt met ‘Koud, Nat, Kutweer’ voor spraakmakende single


Keer terug naar Nieuws

In je eentje kan je ver komen maar je bereikt meer wanneer je samenwerkt. Dat weet Kris van de Straat inmiddels als geen
ander. Als hij alles van tevoren had geweten dan had hij eerder contact gezocht met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw
producties uit Nijkerk. Voor de promotie van z’n debuutsingle ‘Helemaal Los (In Torremolinos)’, die Kris in 2022 lanceerde,
nam hij zelf het heft in handen. Slechts een handjevol mensen kennen deze plaat van de jonge zanger die te herkennen is aan
zijn enorme gouden ketting en z’n matje. Zijn nieuwe single met de spraakmakende titel ‘Koud, Nat, Kutweer’ zal in ieder geval één van de meest besproken singles worden en Kris hoopt daarmee zichzelf op de kaart te zetten. Kris zingt nu ongeveer 1 jaar en ziet zichzelf niet in een colbertje door het leven gaan. Volgens hem zien 9 van de 10 volkszangers er hetzelfde uit.

Kris: “Ik ben en blijf gewoon mezelf. De tekst en de muziek heb ik zelf bedacht. Ik woon in Haarlem en werk in Amsterdam Oost. Elke werkdag fiets ik 1 uur en 20 minuten heen en 1 uur en 20 minuten terug. Dat doe ik elke dag. Ook als het hard regent, ook met sterke tegenwind. En dan denk ik zo vaak: ‘Wat een koud, nat en kutweer!’ Omdat ik toch tijd genoeg heb op de fiets bedacht ik gaandeweg dat je beter met dat pleurisweer binnen kunt zitten om een feestje te vieren. Ik houd van vrolijke muziek ben gek op feestjes. Natuurlijk heb ik nagedacht of ik het woordje kutweer niet moest vervangen door rotweer, maar als Zonnie M over ‘Zon Op M’n Piemel’ kan zingen, dan kan kutweer ook wel door de beugel. Ik maak muziek die ik wil maken en heb hier een bepaald gevoel bij. Ook Joris van Dijk van Sonic Solutions vond het een verademing omdat het onderwerp een keer niet over de liefde ging.” .

Kris is een videoproducer, dat doet hij in loondienst en als freelancer. Hij heeft een collega-cameraman gevraagd om de beelden te schieten voor zijn clipshoot. Er werd een fotostudio omgebouwd tot huiskamer waar een wild feest gevierd werd. Een vriendin nam de regie in handen. Ook de oma (95 jaar oud) van Kris schittert in de videoclip. Ze genoot met volle teugen, maar vond het wel jammer dat het woordje ‘kut’ zo vaak gezongen werd. Kris gaf als antwoord dat het tegenwoordig andere tijden zijn dan vroeger.

De CD single ‘Koud, Nat, Kutwerk’ is 18 januari 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. Kris van de Straat……Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fu.ga/krisvandestraat_koudnatkutweer
Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=9xuY1GbN6gQ
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/kris-vandestraat/ Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring