Lot van Santen geeft ‘Raak!’ van De Kast een compleet ander jasje


Keer terug naar Nieuws

Het is op de kop af precies 1 jaar geleden dat Lot van Santen haar vorige single ‘Leef je leven’ uitbracht. In de tussentijd heeft ze
absoluut niet stilgezeten. Haar optreden tijdens de Vierdaagse feesten in Nijmegen staat nog vers in haar geheugen. Normaliter wordt de spontane zangeres uit Naarden-Bussum geboekt voor feesten en partijen, maar op uitnodiging van haar Rood-Hit-Blauw platenbaas Ronald Visch mocht ze ook voor een ontzettend groot publiek haar zangkunsten vertonen. Vooral de spontane reacties die ze kreeg vond ze heel erg tof. Lot gaat zich de komende weken storten op de
promotie van haar nieuwe single ‘Raak!’. Het is een bewerking van de gelijknamige klassieker die De Kast in 1996 uitbracht.

Lot: ‘Raak!’ achtervolgt me eigenlijk zo’n beetje mijn hele leven al. Ik vond het vanaf het begin al een heel lekker nummer. Ik kan me nog herinneren dat ik op de middelbare school zat en een jaar of 14 was. Dat was in de tijd dat je de hele Top 40 nog opnam op een cassettebandje die je vervolgens in je walkman afspeelde. Vaak was de aankondiging van de presentator ook nog te horen. De tekst van ‘Raak!’ kende ik toen al uit mijn hoofd. Een tijdje geleden begon ik op internet een zoektocht naar deze plaat om te kijken of iemand anders ook al op het idee was gekomen om hem te coveren. Voor zover ik heb kunnen nagaan was dat niet het geval. Het grootste gedeelte van de tekst heb ik herschreven. Syb zingt over een man naar een vrouw toe en ik vond het leuk om dit om te gooien. Overigens is het refrein wel hetzelfde gebleven omdat dat ook bij mij de basis is van het lied. Aan het arrangement is wel behoorlijk gesleuteld. Daarvoor is producer Roy Otters verantwoordelijk. Ik wilde er bewust geen accordeon in omdat tegenwoordig 9 van de 10 producties dat instrument prominent aanwezig is. Om me te onderscheiden heb ik gekozen voor een dance versie. Ondertussen heb ik het nummer, zonder te zeggen dat het mijn nieuwe single was, al bij een aantal optredens gezongen en dat leverde inderdaad een volle dansvloer op.’

Lot van Santen: ‘Raak!’….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

De CD single ‘Raak!’ is verkrijgbaar vanaf 16 augustus 2023. De videoclip, opgenomen door Roy Otters, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Lot van Santen: ‘Raak!….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/lotvansanten_raak

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=8VX_GXMkfOM

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/lot-van-santen/

—————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Bertie Verplak ism Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring