Ray Smith heeft met z’n Nederlandstalige album ‘Alleen voor jou’ een pareltje in handen


Keer terug naar Nieuws

De keuze die Ray Smith 4 jaar geleden maakte om naast Engelstalig en Indonesisch repertoire zich ook te richten op Nederlandstalige liedjes is ontzettend goed uitgepakt. Vanaf z’n 17e levensjaar is Ray al actief in de muziekwereld. Omdat Nederland maar een klein land is heeft hij op heel veel plaatsen opgetreden. Vooral op Pasar malam evementen was Ray een veel gevraagd artiest. Ondanks dat hij zich de laatste jaren presenteert als Nederlandstalige zanger, blijft Ray die grote evenementen trouw waar hij een mix van disco, soul, luisterliedjes en Indonesische nummers ten gehore brengt.

In de afgelopen 4 jaar heeft Ray z’n naamsbekendheid behoorlijk zien groeien. Hij was al geliefd bij Indonesische mensen, maar ziet tegenwoordig z’n Facebookpagina vollopen met Nederlandse fans.

Op het 13 tracks tellende album, dat bij Laurens van Wessel is opgenomen, staan volgens Ray 4 nummers waar je naar moet luisteren om de context te snappen. ‘Dat gaat om de ballad ‘Als je gaat’ waarin een muzikant van de Edwin Evers Band op indrukwekkende  wijze de saxofoon bespeelt. Het lied ‘Geef mij je hand’ vertelt iets over PTSS wat ik op het werk meemaak, het zware nummer ‘Geef ze een kans’ waarin uitgelegd wordt dat het soms moeilijk is om je hoofd boven water te houden en de ultieme liefdesverklaring ‘Liefde’ naar m’n vrouw toe. In totaal heb ik 9 liedjes zelf geschreven en zijn er 2 afkomstig uit de pen van Frans Bauer. De overige 2 zijn Nederlandstalige bewerkingen van bekende liedjes’, aldus de bijna 59 jarige zanger uit Amersfoort die tot half januari 2021 al meer dan 50 promotionele interviews in z’n agenda heeft staan.

Naast Laurens van Wessel heeft Ray ook veel te danken aan Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw. Ook is hij blij met clipproducent Jaap van Didden en Dennis van der Kraan die ook al geruime tijd deel uitmaken van zijn vaste team.

Ray Smith  ‘Alleen voor jou’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Link naar muziekportals: https://fuga.ffm.to/raysmithvoorjou

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ray-smith/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring