Ray Smith maakt met ‘Tropical Fruit Delights’ muzikaal uitstapje


Keer terug naar Nieuws

Ray Smith zit inmiddels al 4 jaar bij het platenlabel Rood-Hit-Blauw. Hij heeft al diverse Nederlandstalige singles en een album uitgebracht. Omdat Ray nog een Engelstalig nummer op de plank had liggen heeft hij, in overleg met zijn platenbaas Ronald Visch, besloten om dit nummer alsnog uit te brengen. Dit gebeurt digitaal en onder het sublabel Tunes.  Het nummer zal te vinden zijn op alle Streamingportals waaronder Spotify, Apple Music, Deezer, Napster, Soundcloud enz enz.

In april 2009 kwam Ray in contact met componist/tekstschrijver Marshal Manengkei. Marshal heeft in het verleden veel muziek geschreven voor met name de Indische artiesten zoals Rosy & Andres, The Blue Diamonds, Andy Tielman en Rudy van Dalm. Ook heeft hij ooit twee nummers geschreven voor het Nationale songfestival voor de band Teach in (Getty Caspers) en voor het duo Rosy (Peirera)& Andres. Daarnaast heeft hij nummers geschreven voor The Tumbleweeds, De gebroeders Brouwer, Frans Bauer en Nana Mouskouri. Zijn grootste hit heeft hij geschreven voor zanger Oscar Harris “Song for the children” welke een wereldhit werd. Marshal was naast schrijver en componist ook actief als leadzanger van het trio Manna waarmee hij de dvd “Melati in de sneeuw” (2007) uitbracht.

Marshal heeft toen een zes-tal nummers geschreven voor het duo Margie & Ray (Smith), echter dit duo is nooit van de grond gekomen door persoonlijke omstandigheden. Marshal is op een gegeven moment gestopt met de muziek, is geëmigreerd naar Indonesië en heeft zich toegelegd op zijn werk aldaar. Op 25 augustus 2017 is Marshal in Indonesië overleden. Ray had dit nummer “Tropical Fruits Delight” al bijna 10 jaar op de plank liggen en vond het jammer dat dit nooit was afgemaakt. Hij vond  het een lekker vrolijk tropisch nummer en heeft het daarom bij zijn eigen producer, Laurens van Wessel, neergelegd. Samen hebben zij er een nieuw fris en vrolijk lied van gemaakt.

Ray Smith ‘Tropical Fruits Delight’….Alweer een Tunes produktie!

Link naar muziekportals: https://fuga.ffm.to/tropicanfruitsdelight

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ray-smith/

 

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Tunesinfo@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring