Ray Smith voelt zich vrij!


Keer terug naar Nieuws

Na de laatste single ‘Vriendschap’ die Ray Smith eind 2021 lanceerde was het weer tijd om na te gaan denken over een nieuwe single voor deze komende zomerperiode. Hij had al een paar teksten liggen en wat ideeën voor de muzieklijnen.
Ray houdt er namelijk van om ver vantevoren al zaken gereed te

hebben. Maar toen op 24 februari dit jaar de oorlog in Oekraïne begon en de weken daarop de beelden op het nieuws verschenen, kreeg het woord ‘vrijheid’ een extra dimensie voor hem, maar uiteraard ook voor vele anderen.

‘Ik voel me in Nederland vrij, je kunt hier in principe doen wat je
wilt en je mag zijn wie of wat je wilt. Je wordt niet beperkt door een oorlog, maar we krijgen er allemaal onbewust toch mee te maken via alle social media. Ik bedacht toen de titel van de nieuwe single ‘Ik voel me vrij’. Daar heb ik de tekst een beetje op gebaseerd. Niet perse over de oorlog en het leed, maar juist over de mooie dingen waar het met vrijheid over gaat: vrolijkheid, liefde, een vogel in de lucht, de zon die je verwarmt, de wind voelen, je leven kunnen leven zoals jij dat wilt etc. Een luchtige tekst maar allemaal zaken die al deze mensen in een oorlogsgebied moeten missen en zo hard nodig hebben’, meent Ray.

De zanger uit Amersfoort is met die tekst naar zijn vaste producer, Laurens van Wessel gegaan en samen hebben ze daar weer passende muziek bijgemaakt. ‘Ik denkt dat het eindresultaat de lading dekt en dat we weer mooi product hebben neergezet. Ik heb nog wel even nagedacht om de single in de Engelse taal te gaan doen voor een breder publiek, maar heb toch gekozen voor het gevoel en het verhaal wat ik wilde vertellen en vond dit in het Nederlands wat beter uitkomen. Ik hoop dat de mensen die het nummer gaan luisteren er ook een goed gevoel bij krijgen. Je vrij voelen is zo belangrijk!’ aldus Ray Smith.

De CDsingle ‘Ik voel me vrij’ is vanaf 15 juni 2022 verkrijgbaar en te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

na een en blijf op de hoogte van het laatste nieuws !

Ray Smith ‘Ik voel me vrij’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie! Meer info: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ray-smith/
Link naar muziekportals: https://lnk.fu.ga/raysmith_ikvoelmevrij
Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=GR1nGewuUqU Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score Promotions info@scorepromotions.nl

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring