Ricardo Kamp zet met debuutsingle ‘Laat me vrij’ de eerste stap op de muzikale ladder


Keer terug naar Nieuws

Hij is 17 jaar, woonachtig in ’t Harde en heeft een doel voor ogen gesteld om over een tijdje als professioneel zanger door het leven te gaan. We hebben het over Ricardo Kamp die bij Rood-Hit- Blauw producties z’n debuutsingle ‘Laat me vrij’ uitbrengt. De eerste vraag die Ricardo vaak te horen kreeg tijdens de bekendmaking van deze titel was of het een cover was van de
gelijknamige single van Jannes. Vol trots kon Ricardo aangeven dat het een splinternieuwe betrof waarvoor Roy Otters de tekst en de muziek geschreven had. Volgens platenbaas Ronald Visch is Ricardo een jonge en goede zanger die het in zich heeft om het ver te gaan schoppen in de muziekwereld. Hij gaat hem hierin begeleiden en zijn management te verzorgen.

Ricardo: ‘Een tijdje geleden deed ik mee aan de Zomer Star Talentenjacht die werd georganiseerd door Petra Groenestijn. Achter de schermen heb in rondgevraagd naar ervaringen die beginnende artiesten hadden met producers. De naam van Roy Otters werd meerdere keren genoemd als geschikte partner. Om die reden heb ik een afspraak met hem gemaakt. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik met open armen ontvangen. Om elkaar beter te leren kennen zijn we lekker gaan zitten en hebben gesproken over het beeld dat ik als zanger voor ogen had. Dat ik in mezelf geloof was één van de belangrijkste speerpunten. Ik gaf aan dat ik tijdens mijn optredens veel liedjes van André Hazes zing. Die wil ik wel blijven zingen, maar ik wil ook werken naar een eigen sound. Roy heeft getracht een klein beetje de herkenbare Hazesstijl erin te verwerken. Het lied is makkelijk mee te zingen. Bovendien blijft het refrein vanwege een paar mooie uithalen hangen. Al met al vind ik dat het best allemaal snel is gegaan als je nagaat dat ik pas in januari ben begonnen met openbare optredens. De meeste boekingen krijg ik vanuit de horeca, maar ook voor surpriseparty’s en tuinfeestjes weet men mij te vinden.’

De officiële single releaseparty vindt plaats op vrijdag 8 september 2023 bij Café Bar Club Havana in Amersfoort. Meewerkende artieste zijn: Roy Otters, Frans Zeilmaker, Jo-ann Hamer, Wesley van Doesburg en Samuel Welten. De aanvang is vanaf 20.00 uur en de entree is gratis.

De CD-single ‘Laat me vrij’ is vanaf 30 augustus 2023 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Roy Otters, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/ricardokamp_laatmevrij

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=51Ve0xVZ2Kc

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ricardo-kamp/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: MPromotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring