Ron van Hoof 50 jarig Jubileum, Nieuwe single en Album


Keer terug naar Nieuws

6 April viert zanger Ron van Hoof zijn 50-jarig jubileum. Het begon allemaal op 10 jarige leeftijd, zingen was toch wel “zijn ding” De liedjes van zijn grote voorbeeld Heintje zong hij allemaal mee.
Kijken naar bandjes vond hij ook heel fascinerend, met de Putse kermis speelde “Trio Wim Schell” bij het Grenszicht, Ron ging niet naar de kermis maar stond als manneke van 10 of 11 jaar vol bewondering van de band te genieten. De putse Franky Valjo met zijn band “De Spots” was ook een favoriet , hij heeft daarom ook enkele nummers van deze zanger op zijn album staan.

Ron wilde dus al heel jong heel graag iets gaan doen in de muziek, zijn vader was overleden toen hij 11 jaar was, zijn moeder had het financieel niet zo heel breed dus veel geld voor muzieklessen was er niet. Uiteindelijk werd hij lid van de Fanfare “De Volharding” als tamboer. Toch bleef het zingen hem aantrekken. Op z’n kamer naar muziek luisteren, met een verlengsnoer als microfoon en meezingen met de liedjes op de radio. Uiteindelijk mocht hij op gitaarles bij “ACSETA” in Putte, zijn wens was eindelijk uitgekomen. Hij leerde gitaar spelen op liedjes van Corry en de rekels, de Heikrekels, Jack Jersey enz. de muzikale start was gemaakt. Bij de boer werken in de vakantie, en van dat geld kocht hij zijn eerste gitaar.
Met een aantal mensen uit zijn dorp,begon hij zijn eerste bandje genaamd: “The Salvo’s”
Na deze band volgde nog 2 andere bands, “Limit Sound” en “The Hearts”. In 1982 ging Ron solo, en nam 4 singels op bij Telstar, daar kreeg hij van Annie de Reuver de naam Ricardo toegewezen. Uiteindelijk startte hij toch weer een band “Ricardo en de Calypso’s” deze band heeft ruim 25 jaar bestaan. Het werd nog even “duo Calypso” maar in 2014 besloot Ron op de solo toer te gaan.

Op 6 April in Putte in MFC de Biezen viert hij zijn 50 jarig jubileum, begeleid door zijn eigen band “Come Back” versterkt met toetsenist André Uijtdewilligen, saxofonist Tom Vriens (zoon van de toetsenist van Ron) , en met koorzang van de bekende Jody Pijper. Deze middag wordt ook zijn nieuwe single gepresenteerd, een nummer dat Ron 40 jaar geleden uitgebracht heeft bij Telstar, Hij had het nummer toen zelf geschreven, Laurens van Wessel heeft het nu in een heel nieuw hedendaags jasje gestopt. Het nummer heeft de titel “Bella Maria” “Skefdeluxe Insight’ gaat weer zorgen voor een mooie videoclip. Ook wordt het tweede album van Ron deze middag gepresenteerd “Tijdloos 2” met zeer gevarieerde nummers. die iedereen zo meezingt, omdat het “Tijdloze” nummers zijn. Muzikaal samengesteld door zijn vaste muzikale steun en toeverlaat Laurens van Wessel Ron zegt zelf: “ik heb alle oorlogen en veldslagen meegemaakt in de muziek” maar muziek is nog steeds mijn passie. Mensen zien genieten, meezingen en dansen geeft me veel voldoening , in een feesttent is met 1000 mensen, of een verzorgingshuis met 30 bewoners dat maakt voor mij helemaal niets uit. De mensen zien genieten van mijn muziek is al voldoende.

Zowel het album als de single worden weer uitgebracht onder het “Rood-Hit-Blauw” label. En natuurlijk op alle stream kanalen.6 April MFC de Biezen in Putte Aanvang 14.00 uur. Tickets € 10,- te koop: Primera Putte en Hoogerheide, BB jeans, De Drieschaar, De Biezen, De Kloek tel. 06- 55965930 en volg facebook.

Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/ronvanhoof_bellamaria

Link naar youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Va-mz1KbwoU

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ron-van-hoof/

——————————————————————————————————————————————-
Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTVPromotie: Score Promotions .ism Rood-Hit-Blauw producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring