Ron van Hoof lanceert ‘Als het Kerstfeest is’


Keer terug naar Nieuws

Dat Ron van Hoof niet kan niet stilzitten, hebben we de afgelopen maanden wel gemerkt. Tijdens de coronacrisis bracht hij toch nog even twee singles uit, en dit niet zonder succes. Al jaren lang liep Ron met de plannen rond om een kerstsingle uit te brengen, maar dat is er nooit  van gekomen. Nu is het dan zover. Zn tiende single getiteld ‘Als het Kerstfeest is’ verschijnt op woensdag 18 november 2020 bij z’n vaste platenlabel Rood-Hit-Blauw.

Tijdens de snikhete zomermaanden, waarin zijn single ‘Zin in de zomer’ bij vrijwel elk Nederlandstalig radiostation te beluisten was, zat Ron in zijn muziekruimte thuis een kerstlied te schrijven. In augustus werden bij producer Laurens van Wessel de eerste muzikale lijntjes al uitgezet. Het is een Kerstnummer met een boodschap zoals we van Ron gewend zijn. Het onderwerp heeft net iets meer inhoud dan de doorsnee teksten die de revue passeren.

‘Over het muzikale arrangement waren Laurens en ik het snel eens. Het lied moest een bigbandsound hebben met echte blaasinstrumenten aangevuld met vrolijke klanken. En dat is meer dan gelukt. Als klap op de vuurpijl kwam het idee om een kinderkoor mee te laten zingen. Ik wist dat er in Huijbergen ( een dorp dicht bij mij  woonplaats Putte) een kinderkoor actief was. Wij hebben vervolgens contact gezocht met het ‘Krekelkoor’ met de vraag of ze mee wilden werken aan dit projectje. Daar werd dolenthousiast op gereageerd. De kinderen waren enorm blij dat ze mochten oefenen in de echte studio waar Frans Bauer z’n nummers ook opneemt’, glundert Ron.

Volgens Ron stralen de beelden van de clip een huiselijke sfeer uit waarin de verhaallijn wordt uitgebeeld. De clip is geproduceerd door Karl Kaspers van Kaska Productions.

Ron van Hoof: Als het Kerstfeest is’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Link naar muziekportals: https://fuga.ffm.to/alshetkerstfeestis

Link naar Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=Q0iJK_HC_8E

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ron-van-hoof/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauwinfo@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring