Ron van Hoof slaat met ‘Samen in de strijd’ de spijker op de kop!


Keer terug naar Nieuws

Op zondag 22 maart jl. bracht Ron van Hoof samen met z’n geluidsman Jaap een bezoek aan een viertal verzorgingstehuizen in de buurt van Putte. Nadat hij s’avonds thuiskwam maakte de indruk die dat met zich meebracht toch wel het één en ander los. Volgens Ron is het gewoon een drama als je al die oudjes allemaal ziet zitten. Dat beeld bleef ook de dag erna op z’n netvlies gebrand. Ron pakte z’n gitaar en bedacht binnen 10 minuten een tekst die de spijker op z’n kop sloeg. Hij stuurde de demo naar producer Laurens van Wessel die vervolgens binnen 1 dag de finale versie al gereed had.

Het resultaat is een rustig nummer waarin enkel gitaarpartijen en zang zijn verweven. In eerste instantie wilde Ron het lied voor zichzelf houden, maar nadat hij het een paar keer beluisterde vond hij het toch wel heel erg jammer om er verder niets mee te doen. Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw werd op de hoogte gesteld en naar zijn mening gevraagd. Hij vond het eeuwig zonde om er niets mee te doen. Alles werd in het werk gesteld om de single met spoed te lanceren en dat is gelukt. Vanaf 1 april is ‘Samen in de strijd’ al beschikbaar.

‘Het lijkt wel oorlog op de wereld. ‘t is helaas realiteit. Velen vechten voor hun leven, velen verloren reeds de strijd. Het lijkt een gevecht zonder een reden, zonder doel en zonder eind. Het lijkt een tunnel zonder lichtpunt, waar je gevoel en zicht verdwijnt. Het is dit moment dat we samen moeten vechten! Iedereen dezelfde richting, doordrongen van hetzelfde feit. We zullen samen als een blok achter elkaar moeten gaan staan. Alleen dan kunnen wij het winnen, alleen dan……….. is deze vijand te verslaan.

Ron vindt de gevolgen van de coronacrisis best eng worden. ‘Het is allemaal niet te bevatten. Een week of vier geleden werden er nog geintjes over gemaakt. Nu het allemaal heel dicht bij komt, lijkt het wel oorlog. Mijn woonplaats Putte grenst aan België. Alle grensovergangen zijn afgezet met hekken en betonnen blokken die ook nog eens bewaakt worden door de Belgische politie. Het einde is voorlopig nog niet in zicht. Dat blijkt wel uit de verruiming van de beperkingen die de regering t/m 28 april heeft aangekondigd’, meent Ron.

Link naar Boekingen & Info: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ron-van-hoof/

Youtube: https://youtu.be/EwYTXXnBQco

Spotify: https://open.spotify.com/track/558Mrsk1OSHimaSSYyTl38?si=_k44sIMiT-ibb0j2eKl-jQ

Apple Music./ITunes: https://music.apple.com/nl/album/samen-in-de-strijd-single/1506069967

Deezer: https://www.deezer.com/nl/album/139370092

HitsNL: https://www.hitsnl.nl/page/artiest?artist=2166635

De CD single ‘Samen in de strijd’ is vanaf 1 april verkrijgbaar en te beluisteren op de bekende platforms.

Ron van Hoof…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring