Ron van Hoof verwerkt jaren 60 sound in z’n nieuwe single ‘Jij’


Keer terug naar Nieuws

Ron van Hoof werkt inmiddels al bijna drie jaar samen met producer Laurens van Wessel. Z’n vorige door Frans Bauer geschreven single ‘Kus me zacht’ bevatte al invloeden uit de muziek die in de jaren 60 veelvuldig werden gebruikt. Samen met Laurens is Ron gaan zoeken naar een opvolger waarin ook de sound uit de jaren 60 als rode draad moest gaan dienen. Die hebben ze met ‘Jij’ dan ook gevonden.

De tekst heeft Ron zelf geschreven. ‘Die inspiratie kwam ineens naar boven. In m’n achterhoofd dacht ik aan m’n vrouw en de tekst is dan ook met een knipoog geschreven voor en over haar. Ik denk dat veel andere mensen zich kunnen vinden in de woorden’. De sound past perfect bij mij. Ik ben geen type zanger voor grote feesttenten en heb bewust gekozen voor een andere muzikale weg. Mijn publiek bestaat vaak uit oudere mensen die mij waarderen. Daar doe ik het allemaal voor’, aldus Ron.

De verhaallijn van het nummer is door clipproducent Karl Kaspers verweven in de clip. De beelden zijn geschoten in de gemeente Woensdrecht. ‘Ik ben klaar met m’n werk en zie op het bureau een foto staan van m’n vrouw. Onderweg naar huis rij ik nog even snel langs een parfumerie en een bloemenzaak. Bij thuiskomst tref ik haar niet aan, maar wel een brief met een trouwring. Ik denk dat ze me heeft verlaten en zit in zak en as. Ik stuur haar haar een appje, maar krijg geen antwoord. Als ik de brief ga lezen blijkt de refrein van ‘Jij’ erin te staan. De zon ging voor mij weer schijnen. Even later stuurt ze me een appje dat ze boodschappen aan het kopen is spoedig naar huis komt’, onthult Ron.

 

De CD single ‘Jij’ is vanaf 5 december 2018 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Link naar Boekingen & Info: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ron-van-hoof/

Youtube: https://youtu.be/s5sWURLWPsI

Spotify: https://open.spotify.com/track/1zpplixb7UsxhrZ2lbhF3c?si=WNo6cc6PRNKbd4hm4zvo5A

Apple Music./ITunes: https://itunes.apple.com/nl/album/jij-single/1445002759

Downloads: http://www.downloadmusic.nl/singles/615863494

HitsNL: https://www.hitsnl.nl/page/zoeken?keyword=ron+van+hoof

Ron van Hoof ‘Jij’ …..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring