Stanley Hazes & Nidja Prisor strikken legendarische gitarist Jimmy Rosenberg voor opname van duet ‘Sorry’


Keer terug naar Nieuws

Stanley Hazes heeft het voor elkaar gekregen om samen met Nidja Prisor de studio van Jurgen Kuppens in te duiken om een nieuwe versie van het nummer ‘Sorry’ op te nemen. De oorspronkelijke versie van André Hazes en zangeres Lisa Boray die in 1991 als albumtrack geplaatst werd krijgt hierdoor opnieuw aandacht, maar wel in een compleet ander jasje. Door de medewerking van Jimmy Rosenberg is het geheel omgetoverd in de zigeunerstijl. De single, die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt, zal hierdoor landelijk worden uitgerold.

Eigenlijk is het best opmerkelijk te noemen dat Stanley Hazes de jazz-zangeres Nidja Prisor wist te overtuigen dat zij dé geschiktste kandidaat was om dit lied nieuw leven in te blazen. Op voorhand gaf Nidja al aan dat dit echt een éénmalig Nederlandstalig project voor haar zou zijn. Normaal gesproken zingt ze in het Engels en dat bevalt haar uitstekend.

Stanley: ‘In ken Nidja al zeker 20 jaar. Haar man is een naast een neef van Django Wagner een hele goede vriend van mij. Nidja en ik hebben in het verleden wel vaker opgetreden tijdens grote gipsy feesten. Onze stemmen passen goed bij elkaar en dat ik dan ook precies de reden dat ik haar gevraagd heb om dit duet op te nemen. Ik was daarom ook erg blij dat ze hieraan wilde meewerken. Wellicht komt dat ook door de keuze om het nummer bij Jurgen Kuppens op te nemen. Nidja heeft namelijk ervaring met deze producer waarvan de studio in Rijen gevestigd is. Meedere liedjes van haar, waaronder een duet met Rudy Wagner, zijn daar opgenomen. Omdat we een uptempo versie van ‘Sorry’ wilden maken vroegen we aan de levende legende Jimmy Rosenberg of hij het gitaarwerk wilde verzorgen. Hij is echt een fenomeen en zijn bijdrage heeft ervoor gezorgd dat er lekker een foxtrotje op gedanst kan worden. Het tempo is uiteraard wel een tikkeltje hoger gezet’.

De CD single ‘Sorry’ is vanaf 26 april 2023 verkrijgbaar.
Stanley Hazes & Nidja Prisor ‘Sorry’….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie.

Link naar muziekportals:

https://lnk.fu.ga/stanleyhazesnidjaprisorftjimmyrosenberg_sorry
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/stanley-hazes/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring