Toon Schut laat iedereen ‘Proosten’ op de liefde en geluk


Keer terug naar Nieuws

Toon Schut heeft in de afgelopen twee jaar keihard gewerkt aan zijn zangcarrière en dat begint zo langzamerhand z’n vruchten af te werpen. Hij hoopte met zijn voorgaande single ‘Gabriella’ een stukje hoger op de ladder te komen en dat is gelukt. Toon laat wel doorschemeren dat hij daarvoor producer Quincy Wilson en platenbaas Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties erg dankbaar is. Samen met Quincy werkt hij aan een eigen identiteit waar op dit moment Raymon Hermans ook nog een belangrijke rol in speelt. Hij had namelijk de tekst van ‘Gabriella’ geschreven en is ook verantwoordelijk voor het onderwerp van zijn nieuwe lentesingle ‘Proosten’.

Toon:’ Ik mag absoluut niet klagen over de aandacht die ik tot nu toe heb gekregen. Met name de nominatie voor de Party Awards was voor mij een enorme opsteker. Ik belandde op nummer 12 van de 88 genomineerden. Dat vind ik voor een zanger die ‘net’ komt kijken absoluut niet slecht. Ik kreeg op dat moment echt het gevoel dat ik volop in de race zit. In het weekend van 11 t/m 13 juli 2024 vindt in mijn woonplaats Dordrecht het Big Rivers Festival plaats. De organisatie heeft mij ook benaderd en ze hebben een podiumplek voor mij gereserveerd. Wat ooit begonnen is in de kroeg is inmiddels uitgegroeid tot heel iets moois. Heel iets moois is ook mijn nieuwe single. Quincy belde mij een tijdje geleden op met de mededeling dat hij wederom een demo van Raymon Hermans had ontvangen en dacht meteen aan mij. Raymon had het desbetreffende nummer ‘Proosten’ ingezongen terwijl hij de melodielijn op de gitaar bespeelde. Dat klonk al fantastisch en gaf aan dat ik dit lied graag wilde hebben. Quincy heeft vervolgens het arrangement behoorlijk onder handen genomen en heeft veel life instrumenten toegevoegd. Het klinkt echt fantastisch. Pasgeleden vertelde Quincy mij, dat als ik ‘Proosten’ niet had opgenomen, de kans heel groot zou zijn geweest dat Raymon deze single zelf had uitgebracht. Dat zie ik als een enorm compliment.’

De cd-single ‘Proosten’ is vanaf 15 mei 2024 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Joeri van den Kieboom (Breedbeeldav), zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Toon Schut ‘Proosten’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fuga.com/toonschut_proosten

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=B7xQTycq8_w

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/toon-schut/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring