Twee albumtracks van Anthony Fokkema verschijnen ook op single.


Keer terug naar Nieuws

Ruim een maand geleden verscheen de autobiografische verzamel CD ‘Anthony Fokkema zingt levensliedjes’. Anthony heeft ondertussen veel positieve reacties ontvangen. Om twee liedjes extra onder de aandacht te brengen leek het een goed plan om deze liedjes op single uit te brengen. Op de single staat het aangrijpende lied ‘Vecht & Leef’. Het tweede lied is het duet ‘Als de bomen’ dat Anthony samen met zijn 9-jarig zoontje Toine heeft opgenomen. Met name fans zijn lyrisch over dit leuke lied met zijn zoon. Op deze manier krijgt het nét iets meer aandacht en kan het wellicht nog succesvoller worden.Samen met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw is gekozen om het nummer met Toine als ‘b’ kant op de single te plaatsen.

Anthony reed twee jaar geleden door Apeldoorn en zag op een gegeven moment het cafetaria van Frank van Etten. Hij had wel trek en besloot naar binnen te gaan om een frietje te bestellen. Op dat moment was Frank ook aanwezig. Ze kennen elkaar al meer dan 20 jaar en hebben allebei in hun leven al heel wat meegemaakt. Omdat je die rugzak altijd bij je draagt kan muziek daar inhoud aan geven. Tijdens dat gesprek gaf Frank aan zoveel inspratie te hebben dat hij een lied voor Anthony wilde schrijven. Dat resulteerde in het nummer ‘Vecht & Leef’. Op dat moment is daar verder niets mee gedaan, toch vond Anthony het jammer om het te laten liggen en er niets mee te doen.

Anthony:’Op het moment dat ik bezig was een aantal liedjes voor het album te selecteren dacht ik meteen aan dit nummer. Het kenmerkt zich door een hele goede tekst waar veel mensen zich in kunnen vinden. Met de in Apeldoorn geboren demo ben ik naar mijn vaste producer Manfred Jongenelis gegaan. Hij heeft het lied voorzien van nieuwe invloeden. Het resultaat is echt helemaal te gek. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Als het alleen bij een albumtrack was gebleven, was de kans groot dat het in een vergeethoekje was geraakt. Daarnaast ben ik ook druk geweest met m’n compleet vernieuwde website www.anthonyfokkema.nl . Ik zou zeggen, neem maar snel een kijkje’.

De CD-single ‘Vecht & Leef is vanaf 19 oktober 2022 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen in Antwerpen door Jos van de Wiel (ZizoMedia), zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Linkje naar Videoclip: Link naar album:

Anthony ‘Vecht & Leef’’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!
Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/anthony-fokkema/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring