Willem den Brabander brengt nieuwe single ‘Als de zon’ zowel in het Nederlands als het Duits uit


Keer terug naar Nieuws

“Als de zon voor de laatste keer opkomt wil je jij bij me zijn…..”Dat is de eerste zin van het refrein van de nieuwe single ‘Als de zon’ waarmee troubddour Willem den Brabander het publiek uitnodigt om het gehele nummer goed te beluisteren. Het gaat over ‘het’ afscheid nemen van je geliefde. Willem heeft de pittige tekst zelf geschreven en heeft al ervaren dat hij tijdens het vertolken van dit lied bij sommige mensen tranende ogen zag.

Naast een Nederlandse versie heeft hij ook een Duitse versie opgenomen die als titel ‘Wenn die sonne’ meekreeg. De opnames vonden, net zoals al z’n plaatjes, plaats in de studio van Will Geerlings. Willem was voor dit project wel op zoek naar een nieuwe platenmaatschappij. Hij vond in Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw produkties dé geschikte partner. Binnen 5 minuten had Willem voldoende vertrouwen in hem dat uiteindelijke resulteerde in een samenwerking. Ronald daarentegen is blij dat hij de muziektaken van een artiest die al meer dan 50 jaar in het vak zit mag behartigen.

Met recht kan gesproken worden over een veelzijdige artiest die breed inzetbaar is voor optredens. Hij speelt zowel akoestisch op gitaar (op kleine gelegenheden) maar eventueel ook met geluidsversterking. Het inmiddels 70-jarige multitalent uit Boxtel is de tel kwijt over het aantal liedjes welke hij heeft geschreven. Dat kunnen er volgens Willem 500 zijn, maar voor hetzelfde geld zijn het er al 1000. Tal van collega-artiesten hebben gebruik gemaakt van zijn vakmanschap. Tijdens z’n gloriejaren stond hij per jaar meer dan 250 avonden wel ergens op te treden. Willem werd vaak geboekt voor grote bedrijfsfeesten van gerenommeerde bedrijven waaronder Joop van den Ende, Schiphol en de Hilton Group. Nog steeds staat hij wekelijks meerdere keren op het podium. Voorlopig is Willem dus nog lang niet klaar….

Link naar Boekingen & Info:

Willem den Brabander


Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=DePXsYVXT4s

Willem den Brabander ‘Als de zon’/ ‘Wenn die sonne’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring