Workshops van Rood-Hit-Blauw levert bruikbare tips op voor haar artiesten!


Keer terug naar Nieuws

In navolging van een bijeenkomst die Ronald Visch vorig jaar organiseerde vond afgelopen zondag een workshop plaats die stof tot nadenken moest opleveren voor artiesten uit zijn Rood-Hit-Blauw stal. Voor deze workshop waren Ingrid Simons,Wim de Ree en Peter Woods uitgenodigd. Ingrid heeft als ex-zangeres van T-Spoon en zangcoach een berg ervaring opgedaan die ze graag wilde delen met de deelnemers. De taak van Peter was om de artiesten tips te geven over het artwork.

 

De workshop vond plaats bij Café De Bastille in Nijkerk. Een kleine 20 artiesten wisselden samen met de coaches ervaringen uit  en er werd op veel vragen antwoord gegeven. Volgens Ronald heeft de leeftijd van de artiest veel te maken met de manier van communicatie waarop men zich profileert. ‘Een jonger iemand is vaak sterk in social media, een ouder artiest daarentegen weet dat een goede planning heel belangrijk is. Tijdens deze workshop werden er veel tips gegeven om van elkaar te leren. Dat was ook de insteek en die is meer als geslaagd.

 

Peter Woods (Fotografie) gaf aan dat het ontwerpen van een hoes belangrijk is. De uitstraling dient te matchen met het liedje. Wim de Ree (A1 Radio Nijkerk) vroeg goede afspraken te maken en deze juist na te komen en Ingrid (Zangcoach)gaf diverse waardevolle tips m.b.t. zang en performance. Ronald Visch liet doorschemeren dat een strakke planning ook een hoge prioriteit heeft. De artiest is maanden bezig met de voorbereiding van het liedje en de studio opnames. Over de release wordt meestal niet goed nagedacht. Ronald laat weten dat er nog heel wat bij komt kijken voordat een product in release kan. Dat heeft tijd nodig. ‘Gelukkig hebben onze artiesten daar begrip voor en wordt alles steeds beter besproken en gepland.’, aldus Ronald.

 

Er komt in ieder geval een vervolg op deze workshops om nog meer tools aan de artiesten mee te geven, en te netwerken. Voor meer info kun je contact opnemen met Ronald Visch via info@roodhitblauw.nl

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring