Wout & Piet hebben met ‘Wat een gedoe!’ een enorme Oranjekraker in handen


Keer terug naar Nieuws

Voor Wout & Piet kan de lancering van hun Oranjekraker ‘Wat een gedoe!’ nog wel eens verregaande gevolgen hebben. Wout (66) & Piet (70) zijn twee broers die hun hele leven al een hele speciale band met elkaar hebben. Jarenlang runden zij samen een schildersbedrijf. Daarnaast pakten zij bij feesten en partijen af en toe de microfoon om het publiek te vermaken met vooral muziek uit de jaren 60/70. Met name het vertolken van liedjes van The Everly Brothers ging hun goed af.

Tussen de bedrijven door hadden de broers zelf al eens een carnavalsplaat gemaakt waar echter nooit iets mee gedaan is. Deze lag tot voor kort op de plank totdat de zoon van Wout, zanger Jeffrey Compier, het idee opperde om er een WK tekst op te schrijven. Dat hebben Wout & Piet op sublieme wijze gedaan. De helden van Oranje kunnen hier trots op zijn. Het arrangement is door Manfred Jongenelis onder handen genomen. Hij heeft een productie gemaakt die opvalt door de authentieke carnavalssaus. In ieder geval zal deze sound bij de liefhebbers van ouderwetse carnavalsplaten als muziek in de oren klinken.

Om alles in goede banen te leiden neemt Jeffrey de taak als manager op zich. Vanwege de leeftijd van de broers zal hij geen lange termijnvisie uitstippelen. De verwachting dat het niet bij deze éne single blijft is aanwezig. Wout & Piet hebben in ieder geval de intentie om ook vaker te gaan optreden. Zij zitten allebei nog goed in het vel en beleven plezier aan deze tak van sport. De eerste taak van Jeffrey was de zoektocht naar een geschikt platenlabel. Een inmiddels goede vriend van hem, topproducer Justin Pieplenbosch, gaf aan dat Rood-Hit-Blauw producties daarvoor het meest geschikt zou zijn. Tijdens een gesprek met Ronald Visch bleek dat de juiste keuze te zijn.

De Oranjekraker ‘Wat een gedoe!’ is vanaf 7 november 2022 verkrijgbaar. Link naar streamingportals: https://lnk.fu.ga/woutpiet_wateengedoe Wout & Piet ‘Wat een gedoe!’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie! Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/wout-en-piet/ Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring