Artiest banner

Mike Davids


Biografie/Nieuws

Mike Davids slaat nieuwe weg in en maakt twee belangrijke keuzes, waarmee zijn droom uitkomt!

Mike Davids:

Ik heb leuk nieuws! Iedereen kent mij voornamelijk van mijn Engelse liedjes en mijn optredens. Maar uiteindelijk moet je altijd naar je fans luisteren. Veel van deze fans vroegen me al langere tijd om naast de Engelse- ook Nederlandstalige liedjes te zingen en uit te brengen. Op aanraden van mensen die me dichtbij staan heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gebeld met Ronald Visch. Na een goed gesprek heb ik nu een mooie deal met RoodHitBlauw.

Ronald Visch RoodHitBlauw:

Mike Davids is een zanger met een heel groot stembereik! Mooi om te vernemen dat hij naast zijn Engelse repertoire nu ook een Nederlands

liedje heeft opgenomen bij Manfred Jongenelis. Als er een track uit een kwaliteitsstudio komt word ik op voorhand al blij. Manfred is een gedreven en supermuzikant en maakt volgens mij met een theelepeltje nog muziek!

Al met al mooi om de mooie nieuwe track van Mike Davids met dit team zo goed mogelijk onder de aandacht te gaan brengen.

Op 27 April 2022 zal de single “Is dit een droom” uitkomen en geplugd worden door Score Promotions!

 

Linkje(s) naar Boekingen & Info:

https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/mike-davids/

Facebook:

https://www.facebook.com/mike.davids.543

Rechtstreeks een RHB artiest boeken? www.roodhitblauw.nl

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw  info@roodhitblauw.nl

RTV-Promotie: Score Promotions info@scorepromotions.nl

Laatste Nieuws

Mike Davids raakt met ‘Begrijp toch wat ik voel’ de harten van zijn publiek

Mike Davids heeft het qua optredens nog nooit zo druk gehad als de laatste anderhalf jaar. Dat komt voornamelijk door de keuze om over te stappen op Nederlandstalige muziek. Veel mensen vinden dat zijn stem daar beter bij past en dat is zeker het geval bij zijn nieuwe single ‘Begrijp toch wat ik voel’. Ondanks dat het een cover is van de oude zanger van Smokie, Chris Norman, is het verschil met de originele track enorm. De versie van Mike begint weliswaar rustig, maar naar verloop van tijd verandert de plaat in een uptempo lied waar zijn publiek blij van wordt. Dat soort reacties hoort zijn platenbaas Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties natuurlijk heel graag. Als één van de grootste aanbieders van Nederlandstalige artiesten is hij dan ook erg blij met de succesvolle zangcarrière die Mike momenteel meemaakt.

Mike: ’Muziek is mijn lust en mijn leven. Ik ben er elke dag mee bezig en dankzij mijn kameraad Maurice Bakx van Maurice Bakx Events B.V. kan ik liedjes blijven uitbrengen. Hij gelooft in mij en daarom wil Maurice, zolang hij kan, mijn hoofdsponsor blijven. Daar ben ik hem natuurlijk eeuwig dankbaar voor. Voor wat betreft ‘Begrijp toch wat ik voel’, de tekst heb ikzelf geschreven en de demo is opgenomen in mijn eigen studio thuis. Deze heb ik ingeleverd bij mijn vaste producer Manfred Jongenelis. Ik zit als sinds 1991 bij hem en Manfred heeft ondertussen 185 nummers voor mij gemaakt. Ondanks dat het geen letterlijke vertaling is, heb ik wel geluisterd naar het onderwerp van de originele versie. Ik zing dan ook over een gebroken relatie waarbij de man nog oude gevoelens heeft. Muzikaal gezien heeft Manfred alles uit de kast gehaald. Hij heeft Zuid-Amerikaanse klanken verweven met akoestische gitaargeluiden en natuurlijk de heerlijke accordeonklanken toegevoegd.’

De CD-single ‘Begrijp toch wat ik voel’ is vanaf 8 november 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Ger Oerlemans, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn. Bijzonder hieraan is dat de zoon van Mike, Michael de Bruijn en Sharona het verhaal uitbeelden. Daar is Mike heel erg trots op.

Mike Davids…’Begrijp toch wat ik voel’…..een Rood-Hit-Blauw productie!

———————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV-Promotie: Score Promotions: info@scorepromotions.nl
Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal, interviews, prijsacties neemt u contact op met Score Promotions

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring